Acțiune a polițiștilor locali pe linia prevenirii și combaterii depozitărilor ilegale de deșeuri în albia pârâului Cuiejdi

0

Polițiștii locali finalizează zilele acestea campania de conștientizare a locuitorilor cartierului Dărmănești, din proximitatea pârâului Cuiejdi, despre necesitatea ca malurile acestuia să fie igienizate.

Poliția Locală Piatra Neamț – Compartiment Protecția Mediului a desfășurat, în ultimele două săptămâni, o acțiune specifică pe linia prevenirii și combaterii depozitărilor ilegale de deșeuri în albia pârâului Cuiejdi, în zona cartierului Dărmănești. Totodată, s-a verificat și dacă persoanele riverane (48 proprietari de case/anexe) dețin contracte cu operatorii serviciilor de salubrizare. Cinci dintre acestea au fost depistate că nu încheiaseră contracte pentru colectarea deșeurilor, motiv pentru care au fost somate să intre în legalitate în termen de 48 de ore. În caz contrar aceștia riscă amenzi de până la 500 de lei. A fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 1.000 de lei, pentru depozitarea ilegală a deșeurilor, iar proprietarilor de locuințe din imediata vecinătate a pârâului Cuiejdi li s-a pus în vedere să igienizeze zonele respective, lucru care s-a și întâmplat, în acest sens primind saci menajeri pentru colectarea deșeurilor.”, precizează purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Piatra-Neamț.

Poliția Locală reamintește că potrivit H.C.L. 7/2010 – Regulamentul privind normele de bună gospodărire, întreținere, curățenie și estetică în municipiul Piatra Neamț, este obligatorie deținerea de contracte cu operatorii specializați în servicii de salubrizare și colectare a deșeurilor. De asemenea, Hotărârea Consiliului Local Piatra-Neamț prevede și faptul că „este interzisă aruncarea sau depozitarea pe străzi, parcuri, terenuri virane, malurilor râurilor, în alte locuri publice a gunoaielor menajere sau a altor reziduuri și gunoaie de orice fel”.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate