Actiune a Politiei Bicaz pe linia combaterii consumului de alcool la volan

0

În noaptea de 10/11 iunie 2011, politistii Serviciului Rutier si ai Formațiunii Rutiere Bicaz, împreună cu politistii Posturilor de Politie Comunale Bicazu Ardelean, Bicaz Chei și cu cei de la Formațiunea de Ordine Publică Urban Bicaz, au acționat în orașul Bicaz și în comunele Tarcău, Bicazu Ardelean, Bicaz Chei și Dămuc pe linia combaterii consumului de alcool la volan.

În cadrul actiunii au fost aplicate 7 sanctiuni contraventionale, în valoare de 536 de lei, din care 3 pentru nefolosirea centurii de sigurantă, 3 pentru defectiuni tehnice minore si 1 pentru lipsă documente. Au fost constatate 3 infractiuni la regimul circulatiei din care 2 privind conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având în sânge o alcoolemie peste limita legală si 1 privind conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere. A fost retinut 1 permis de conducere. Exemple:


În seara de 10 iunie în jurul orei 23.45, un echipaj de politie care actiona pe DN 12 C, în localitatea Ticos Floarea, comuna Tasca, judetul Neamt, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care se deplasa pe directia Tasca – Bicazu Ardelean. Soferul nu a oprit la semnalul politistilor, fapt pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia si oprirea în trafic în comuna Bicazu Ardelean.

Conducătorul auto, identificat ca fiind O. Daniel, de 24 de ani, din comuna Bicaz Chei, judetul Neamt, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând că avea în aerul expirat o concentratie de 0,54 mg/l alcool pur. Tânărul a fost condus la Spitalul Judetean Neamt, unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea îmbibatiei de alcool în sânge. În cauză a fost întocmit dosar penal.


În noaptea de 10/11 iunie, în jurul orei 01.10, un echipaj de politie l-a depistat pe str. Piatra Corbului, din orasul Bicaz, pe C. Ionut, de 18 ani, din comuna Bicaz Chei, care conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere si având în aerul expirat o concentratie de 0,46 mg/l alcool pur. Acesta a fost condus la Spitalul Judetean Neamt, unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea îmbibatiei de alcool în sânge. Din cercetările efectuate s-a stabilit că tânărul se deplasa în municipiul Piatra Neamt, pentru a-si „ajuta” prietenul – O. Daniel, care fusese depistat de politisti în jurul orei 23.45, conducând un autoturism sub influenta băuturilor alcoolice. De asemenea, lui C. Ionut i s-a întocmit dosar penal.

Stiri Neamt

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate