Acte de violenţă în două licee din Piatra-Neamţ

2

Vineri, 29.01.2016, în timp ce un minor de 16 ani, din Borleşti, elev în clasa a X-a, se afla în pauza dintre cursuri, în curtea liceului, a fost lovit cu pumnii de către doi tineri de 16 și 18 ani, ambii din Bârgăuani, care au pătruns fără drept în curtea unității. Tot odată polițiștii au stabilit că accesul în curtea instituţiei pe timpul orelor de curs nu este asigurat cu pază umană, unitatea avânatentied doar sistem de supraveghere video.
În cauză tinerii sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe.

Tot vineri, o elevă de 15 ani, din cadrul unui liceu din Piatra-Neamț, aflată în pauza dintre cursuri, a fost lovită pe holul şcolii de către un tânăr de 18 ani, din Săvineşti, care a pătruns fără drept în incinta unității.
Și în acest caz s-a întocmit un dosar pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe, iar paznicul de serviciu a fost sancţionat cu amendă de 100 lei, pentru neîndeplinirea atribuţiunilor de serviciu, conform Legii 333/2003 privind paza bunurilor.
Având în vedere cele două evenimente petrecute în două licee din municipiul Piatra-Neamț, reamintim factorilor de conducere ale unităților școlare obligația de a lua toate măsurile necesare pentru evitarea acestor situații.
Conform “Planului local de acțiune pentru siguranța în școli și prevenirea delincvenței juvenile” cât și a Regulamentului de ordine interioară a unităților școlare, măsurile pentru prevenirea faptelor de violență sau a altor infracțiuni săvârșite în incinta unității de învățământ revine preponderent conducerii unităților, comisiei de prevenirea violenței și cadrelor didactice de serviciu pe unitate.
Totodată asigurarea unității școlare cu pază umană și un sisteme de supraveghere trebuie să constituie o prioritate pentru siguranța elevilor.

sursa: IPJ Neamţ

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. MiticaNistor spune

    La P Neamt sa intimplat aceste 2 czuri dar la noi la pingarati , ca le cade tavanul in cap la copii copii in clasele 1-4 merg pe jos si sunt locuri unde nu sunt case se poate intimpla ori ce am, istintat primariea stie si, prefectura dar, nu stiu ce asteapta sa se intimple nenorocirea si apoi sa spuna ca nu sunt vinovati ?? apa in satul oantul este otravita primariea a pus afise Dom Prefect cu tot respectul de ce nu luati masurile legale v-am adus la cunostinta en nereguli din com sunteti raspunzator ,sunteti reprezentatul GUVERNULUI in teritoriu vreti sa moara populatie si apoi sa luati masuri

    1. Ion Românu' spune

      Mitica, acum stiu de ce nu ai dat şi tu pe la scoală: iti era frica să nu-ti cadă tavanul în cap! :))

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate