„Acest guvern al trădării naționale trebuie să plece!”

0
Foto: Răzvan Cuc

800 din cei 1.370 de angajaţi activi ai Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB) intră pe rând în şomaj tehnic, de la 1 iulie, cei mai mulţi dintre ei pentru o perioadă de patru săptămâni, iar o parte pentru două săptămâni. În prezent, traficul aerian de pasageri, deşi în creştere, se situează la 40% faţă de nivelul din 2019.

Astfel, în plin sezon, după atâta timp în care românii sperau că lucrurile vor reveni la normalitate, situația din aeroporturi va fi una nu tocmai plăcută.

Un alt punct ar fi acordarea de fonduri către sistemul de sănătate privat, în timp ce spitalele sunt într-o situație deplorabilă, pe care o cunoaștem cu toții, mai ales după această perioadă dificilă.

Gașca lui Cîțu, cu „oamenii noi” gata să apese pe butoane, pregătește vânzarea pe nimic a unor obiective strategice ale statului român. Pe nimic pentru stat!

În condițiile în care transportul aerian a început să își revină după perioada extrem de grea a pandemiei, Ministerul Transporturilor trimite în șomaj tehnic 50% din personalul Companiei Naționale Aeroporturi București SA. De ce acum, când zborurile se reiau, aeroportul Henri Coandă are câteva intervale orare în care este sub presiune, se aglomerează, iar indicatorii economici sunt în creștere? E simplu, când ceva merge prost, se vinde mai ieftin!

Un lucru asemănător se petrece în domeniul sănătății. Guvernul pregătește o Ordonanță de Urgență prin care va crește alocarea de fonduri din bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate către operatorii privați din sănătate. Adică nu va mai evacua nimeni Spitalul Foișor, pentru că Guvernul va da bani spitalelor private. În loc să pui pe picioare rețeaua de sănătate plătită de toți românii, guvernul-foarfecă se pregătește să livreze 250 de milioane de euro către privații la care au acces numai cei care își pot permite. Să fiu bine înțeles: e nevoie și de servicii private în sănătate. Dar nu acoperite din banii tuturor! Și nu în detrimentul sănătății publice!

Mai mult, miniștrii USR, fără știrea partenerilor din guvern, au introdus în PNRR crearea unei agenții care să controleze toate investițiile din sănătate. Trecem peste faptul că liberalii nu au citit marele plan scris de ministrul Ghinea, dar o astfel de măsură le asigură celor de la USR accesul la banii pentru construirea celor 3 spitale regionale și a altor 30 de spitale județene sau municipale.

Iar ca tacâmul să fie complet, dacă nu vând obiective care nu le aparțin, hoarda cinică din Piața Victoriei taie tot ce se poate din drepturile românilor. Mai țineți minte promisiunile lui Cîțu, Orban și ale lui Klaus Iohannis legate de creșterea alocațiilor? Nu mai sunt valabile. Din cele cinci tranșe de majorare, cu câte 20 de puncte, copiii vor beneficia doar de trei: cele acordate deja în august 2020 și ianuarie 2021, și cea care, potrivit proiectului de ordonanță, ar urma să fie acordată de la 1 ianuarie 2022. Tranșele de la 1 iulie 2021 și de la 1 iulie 2022 sunt anulate. Cine fură din buzunarele copiilor banii care li s-ar fi cuvenit conform legilor adoptate?

Pentru toate acestea, și pentru încă multe altele, acest guvern al trădării naționale trebuie să plece!”, a transmis deputatul PSD, Răzvan Cuc.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate