Accident pe bicicletă: un copil de 12 ani a căzut într-un șanț adânc

0

La data de 25 iunie, în jurul orei 11.30 polițiștii din cadrul Poliției orașului Bicaz au intervenit la un eveniment rutier, produs, în localitatea Dămuc.

Din primele cercetări a reieșit că, în timp ce un minor, de 12 de ani, din Dămuc, se deplasa pe bicicletă, s-ar fi dezechilibrat, căzând într-un șanț, la o diferență de nivel de aproximativ 2,5 metri.

În urma evenimentului rutier, a rezultat rănirea biciclistului.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care a avut loc evenimentul rutier.

a transmis IPJ Neamț

***

Pentru că este perioada vacanței mari, o perioadă propice plimbărilor cu bicicleta, polițiștii turieri vă aduc în atenție, o serie de recomandări/reguli în trafic, pentru a limita producerea unor evenimente rutiere:

•        Pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, bicicleta trebuie să fie echipată, în faţă, cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate, cu lumină de culoare roşie şi cu cel puţin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeaşi culoare;

•        Totodată, aceasta trebuie dotată cu elemente sau dispozitive fluorescent-reflectorizante, amplasate pe roţi, care, în mişcare, formează un cerc continuu.

•        Bicicliştilor le este recomandat să poarte cască de protecţie omologată, iar, în mod obligatoriu, pentru a putea fi observaţi de ceilalţi participanţi la trafic, să poarte îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante mai ales pe timp de vreme rea sau pe timpul nopţii;

•        Asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea oricărei manevre în trafic. Circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasaţi în grup, numai în coloană, câte unul.

•        Când circulaţi pe bicicletă, nu traversaţi strada pe trecerile pentru pietoni!

•        Este interzisă circulația în paralel cu altă bicicletă;

•        Casca de protecție este obligatorie pentru conducătorii de biciclete a căror vârstă este sub 16 ani, atunci când se deplasează pe partea carosabilă.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate