Accident auto cu victime. Mai multe persoane din Ucraina implicate

0

Accident auto cu victime în Neamț. Mai multe persoane din Ucraina implicate. Accidentul a avut loc în jurul orei 6:30, pe raza comunei Dulcești – Neamț .

La volan se afla o femeie în vârstă de 47 de ani, iar în mașină se mai aflau un bărbat de 25 de ani, soția acestuia de 22 de ani, două fete de 7 și 15 ani și un băiețel de 4 ani.

Adrian Niță, prefectul județului Neamț a transmis către presă următoarele informații:
07: 34 Acum aproximativ o oră, pe raza comunei Dulcești, s-a produs un accident auto, un autoturism înmatriculat în Ucraina care transporta cetățeni ucrainieni, la volan o femeie de 47 de ani, iar în mașină un bărbat de 25 de ani, încă o femeie de 22 de ani, o fată de 15 ani, încă una de 7 și un băiețel de 4 ani, au suferit un accident pe raza comunei Dulcești.
Momentan mama este la Spitalul Municipal de Urgență din Roman, este stabilă hemodinamic, suspectă de o fractură la un antebraț. Se fac toate analizele să vedem dacă ar mai exista și alte probleme de sănătate. Copiii sunt la poliția din Roman. În acest moment autoturismul este încărcat pe platformă și va fi în custodia poliției Roman. Voi ajunge și eu la poliție. O să preiau copiii să îi cazăm și o să revin cu informații despre situația mamei.

Încă de ieri, printre măsurile luate a fost și aceea de a identifica persoane vorbitoare de limba rusă, îar la spitalul din Roman avem o doamnă doctor vorbitoare de limba rusă care a fost chiar în această noapte de gardă și a discutat cu șoferița (mama) care esta acum internată la UPU, a liniștit-o și i-a explicat care este situația cu copii și că sunt în siguranță, în același timp mai avem un medic care lucrează la ambulanță vorbitor de limbă rusă, patru medici în zona Târgu Neamț și astăzi primesc o situație cu medicii din Spitalul Județean de Urgență care pot relaționa în eventuale situații cu cetățeni ucrainieni.

Am ajuns la poliție la Roman, copiii sunt ok. Așa cum spuneam, este vorba de soț-soție, soțul de 25 de ani, soția de 22, iar bărbatul de 25 mai are 3 frați, două surori si un frate. Mama lor, a celor 4 frați se află la spital unde mă deplasez chiar acum să văd care este starea ei.

În jumătate de oră copii vor fi cazați într-un hotel din Roman.

08:00 Doamna este la spital, sunt aici la UPU cu ea, momentan, așa cum spuneam, se pare că are o fractură la nivelul antebrațului , iar la analizele CT, din ce a reieșit până acum este ok cu coloana cervicală. O să o vadă și un neurolog și sperăm ca totul să fie în regulă.

08: 45 Din fericire totul este OK. Mama va suferi o intervenție la nivelul antebrațului, momentan a fost ghipsat brațul.
L-am adus și pe băiatul mai mare să se vadă cu ea la spital și s-au liniștit.
Copii au fost cazați la Hotel Roial și-i mulțumesc pe această cale patronului de acolo. Ne-au oferit două camere dar au optat să stea toți în aceeași cameră, într-o cameră cu patru paturi. Situația este sub control.

Am mai identificat între timp încă un medic vorbitor de limbă rusă la Spitalul Municipal din Roman, așadar avem doi medici aici.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate