Academia de Poliție pierde dreptul de a mai acorda titluri de doctor

0

Academia de Poliție nu mai poate acorda titluri de doctor, efect al unor sancțiuni pentru încălcarea repetată a eticii și integrității academice.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a semnat vineri, 23 octombrie, ordinele de retragere a acreditarilor celor două școli doctorale ale Academiei de Poliție, cea de Drept și cea de Ordine Publică și Siguranță Natională, la propunerea Consiliului de Etică și Management Universitar.

Decizia vine ca urmare a recomandărilor Consiliului de Etică și Management Universitar și a numeroaselor semnale publice de alarmă cu privire la situația școlilor doctorale din această instituție.

Am retras acreditarea școlilor doctorale Drept și Ordine Publică și Siguranță Națională din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București. Decizia vine ca urmare a recomandărilor Consiliului de Etică și Management Universitar și a numeroaselor semnale publice de alarmă cu privire la situația școlilor doctorale din cadrul instituției. Am cerut, totodată, verificarea de către CNATDCU a tuturor tezelor de doctorat ale persoanelor care își desfășoară activitatea în cadrul Academiei de Poliție și care au obținut titlul de doctor după 2011. Am solicitat, totodată, Consiliului Național de Etică al Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice și Inovării (CNECSDTI) un punct de vedere cu privire la încălcarea repetată a principiilor eticii academice și a bunei conduite științifice și aștept de la specialiștii Consiliului recomandările acestora. Nu în ultimul rând, am dispus inițierea unei proceduri speciale de monitorizare a Academiei de către o comisie mixtă, din care să facă parte inclusiv reprezentanți ai ARACIS. Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” București joacă un rol crucial în stat, de aceea e nevoie de intervenții ferme pentru reformarea acestei instituții. Pentru aceasta, am inițiat dialogul cu Ministerul Afacerilor Interne și am speranța că măsurile vor căpăta consistență în această direcție. Avem nevoie de instituții puternice, a căror forță să vină din buna pregătire, integritatea și profesionalismul oamenilor. Prea mult timp, în Academia de Poliție a fost tolerat un comportament care a încălcat sistematic valorile și principiile onestității și ale integrității academice și ale cărui efecte le simțim în plan social. Am decis să dau acest răspuns instituțional care să pună capăt acestor practici și care să fie, totodată, un pas în plus pentru asanarea mediului academic și un semnal pentru toate instituțiile de învățământ superior din România.”, a transmis ministrul Educației, Monica Anisie.

sondaj ziar piatra neamt

whatsapp ziar piatra neamt

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate