Abia externat din spital, se odihnea printre morminte. A fost dus de polițiștii locali în adăpostul Speranța

0

Având în vedere temperaturile scăzute din ultima perioadă, mai ales în timpul nopții, polițiștii locali din cadrul Biroului Ordine Publică au demarat o acțiune de identificare a persoanelor fără adăpost, care se aciuează în centralele termice dezafectate sau care își improvizează locuri de dormit sub balcoanele blocurilor ori în spații izolate.

„În fiecare seară, punctele cunoscute ca fiind ”locuințe” pentru cei fără un acoperiș deasupra capului, sunt verificate de patrulele Poliției Locale Piatra-Neamț.

Persoanele identificate în respectivele adăposturi sunt îndrumate sau conduse la Centrul de noapte din cartierul Speranța, unde sunt predate asistenților sociali.

Astfel, în cursul zilei de 10 noiembrie 2021, în cimitirul Eternitatea din Piatra-Neamț a fost depistat, odihnindu-se printre morminte, un om al străzii, aflat într-o stare de sănătate precară, abia externat dintr-o unitate sanitară.

Pentru că se deplasa foarte greu, echipajul Poliției Locale a solicitat Serviciul Județean de Ambulanță, persoana fără adăpost fiind preluată de cadrele medicale în vederea acordării îngrijirilor de specialitate.

Reamintim cetățenilor municipiului Piatra Neamț că pot solicita sprijinul polițiștilor locali, prin Dispeceratul Poliției Locale Piatra Neamț, tel. 0233.231.300, în cazul în care identifică persoane defavorizate care dorm în adăposturi improvizate, mai ales în această perioadă friguroasă a anului.”, a transmis Poliția Locală.

Puteți să vă alăturați demersului Asociației Născută Înger din Piatra-Neamț în oferirea unei mese calde pe zi acestor oameni fără adăpost pe timp de iarnă. Detalii aici:

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate