A omorât 6 oameni – „Vânătorul de oameni”, un criminal notoriu condamnat pe viață, a fost eliberat – FOTO

1
Sursa foto: cespun.eu

Marius Csampar, unul dintre cei mai temuți criminali condamnati pe viață pentru nu mai puțin de șase crime, a fost eliberat după 22 ani în detenție.

Un complet de judecată din Mehedinți a admis cererea de eliberare condiționată.

Retrospectiva crimelorCondamnat la o sentință de 135 ani (!)

O femeie a fost prima victimă a acestuia, în luna decembrie a anului 1993.

Nu eram nici tâmpit să mă duc înapoi să văd dacă se simte bine sau să-i duc, eu știu, vreun buchet de flori. Nu mă întorceam niciodată la locul crimei, numai un tâmpit ar face asta. Nu am avut remușcări. Poate că am fost o fire mai puternică.  Și dacă îmi pare rău și dacă le regret, crezi că poate să se mai întoarcă înapoi sau să mă mai ierte cineva pe mine? Aș avea nevoie de iertarea lui Dumnezeu, nu de iertarea opiniei. Toți avem păcate, mai multe sau mai puține și nu cred că e în măsură opinia sau societatea să mă judece pe mine.

După câteva luni, a ucis un bărbat care nu a vrut să-i dea bani și un prieten care voia să-l denunțe.

Corpul l-a aruncat într-un canal, iar capul într-un lac.

A patra victimă a fost tot un prieten, pe care îl suspecta că vrea să-l trădeze.

Apoi, victimă i-a căzut fosta gazdă, iar ultimul ucis a fost un prieten cu care comitea tâlhăriile.

Csampar avea 22 de ani când a fost condamnat la închisoare pe viață, iar prima crimă a comis-o la vârsta de 16 ani.

Într-un interviu acordat postulul Acasa Tv, în anul 2011, Csampar declara:

Nu m-am răzgândit, pentru că dacă m-ar fi rugat: „Lasă-mă în viață, te rog frumos, nu mă omorî”, chestii d-astea, poate că m-ar fi înmuiat, dar „Lasă-mă te rog în pace, nu mai da, că mâine mă duc la Poliție”, păi stai puțin, că nu mai apuci a doua zi. Poate ca eu credeam ca faptele astea le fac curat sau perfect, dar crimă perfectă nu exista și dacă riscam să ajung la pușcărie din cauza unui tâmpit pe care l-aș fi lăsat în viață când mi-a greșit, poate că, fiind arestat, ajungea la mine mai repede, deci eu nu aveam voie să greșesc. […]Nimeni nu se naște asasin. Devii pe parcurs. Crima e cea mai ușoară faptă. Adică e ca și țigara, ca mersul pe bicicletă. Dacă ai băgat o data țigara în gură, te înveți!”

După 3 analize în fața comisiei, în urma cărora a obținut rapoarte „favorabile”, participând la programe educative, a fost eliberat. Poate mai șocantă decât decizia în sine este însăși declarația unuia dintre polițiștii care a lucrat la acest caz și care „speră” ca Marius să-și fi învățat lecția:

Avem obligația să îi acordăm un credit moral pentru cei 22 de ani petrecuți după gratii. Are referințe favorabile și rapoarte pozitive. Acest lucru i-a determinat pe membrii comisiei de liberări conditionate și mai apoi instanța să îl pună în libertate. Sper ca anii de închisoare să-l fi adus pe calea cea dreaptă. El afirma atunci că e un justițiar al celor fără adăpost. Sper că și-a dat seama că alții sunt cei care fac justiția”, a mai adăugat polițistul.

Greu de imaginat un asemenea scenariu în care, după ce a omorât cu sânge rece 6 oameni, beneficiază de „credit moral”, mai ales în condițiile în care este bănuit și de comiterea altor crime rămase cu „autor necunoscut”. O decizie greu de înteles și de acceptat.

Interviul poate fi urmărit AICI.

Suse: cespun.eu, stirileprotv aici și aici

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. European spune

    Dupa autoritatile romane viata a 6 oameni este echivalet cu 22 de ani de inchisoare ai criminalului… si dupa ce ani la rand a omorat cel putin 6 oameni, autoritatile romane sunt convinse ca psihopatul criminal in serie IRECUPERABIL nu mai este un pericol pentru ceilalti… CEI RESPONSABILI AR TREBUI SA-SI DEA DEMISIA IMEDIAT !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate