A mai murit un OM. Drum lin către cer!

1
Sursa: jurnalul.ro

Radu Penciulescu, regizor, pedagog și director al Teatrului Mic a încetat din viață la venerabila vârstă de 88 de ani.

Anunțul trist a fost postat pe pagina de facebook a Institutului Cultural Român.

Radu Penciulescu s-a născut în anul 1930. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1956, unde a fost coleg cu Lucian Pintilie, Mihai Dimiu, Sanda Manu, Valeriu Moisescu. În 1964, a înfiinţat Teatrul Mic şi i-a devenit primul director (post la care a renunțat în 1969), perioadă în care a fost şi profesor la Institutul de Teatru, unde existau două clase de regie, una a lui Penciulescu, cealaltă a lui David Esrig.

În 1973 s-a stabilit în Suedia unde, din 1988 până la pensionare, a fost profesor la Institutul de Teatru din Malmö la materia interpretare teatrală.

În perioda de directorat a lui Ion Caramitru la Teatrul Național din București, Radu Penciulescu a regizat texte de Dostoievski și Shakespeare.

A montat spectacole de referinţă precum „Doi pe un balansoar” (cu Leopoldina Bălănuţă şi Victor Rebengiuc), „Richard II”, „Tango”, „Dansul sergentului Musgrave”, „Regele Lear” la Teatrul Naţional Bucureşti (TNB), „Woyzeck” la Piatra Neamţ, „Vicarul” la „Bulandra”.

Drum bun, maestre!

dolinex
1 Comentariu
  1. Tudor spune

    Dumnezeu sa l Odihnească ! Iată că după actori se duc si regizorii , cei. care dau viață unui film ori scenariu , poate fi 2 in unul . Mai Nou așa se poartă .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate