A IX-a editie a proiectului „Acces la Educatie” desfasurat in judetul Neamt a adus activitati inedite si premii surpriza elevilor Scolii gimnaziale „Vasile Mitru” Tasca

0

Pe parcursul zilei de 26 mai, elevii Școlii gimnaziale din Tașca au luat parte la cea de-a IX-a ediție a proiectului „Acces la Educație” și s-au bucurat de activități educative și interactive. La sfârșitul workshopului, câștigătorii concursului de eseuri lansat în ediția precedentă au fost premiați cu cărți și electronice.

Aproximativ 30 de elevi ai Școlii gimnaziale „Vasile Mitru” din comuna Tașca, județul Neamț, au fost protagoniștii și beneficiarii unui workshop inedit pe tema dezvoltării personale și orientării în carieră, care a avut loc marți, 26 mai, chiar în localitate, în cadrul programului „Acces la Educație”. O serie de activități educative care au avut scopul să îi motiveze și să îi ghideze în descoperirea vocației și a talentului propriu, dar și să le sporească încrederea în sine și în coechipieri, au constituit punctul central al acestui workshop.

Exercițiile interactive i-au antrenat și i-au învățat pe elevi despre importanța creării și consolidării echipei, despre individualitate, încredere și responsabilitate în alegerea unei cariere în care punctele forte, pasiunile și ambițiile se îmbină armonios. Participanții la workshop, deși elevi de clasele V – VIII, au răspuns cu profunzime și seriozitate, surprinzând atât organizatorii cât și profesorii coordonatori prezenți.

Sunt plăcut surprins să văd cu câtă maturitate și curiozitate tratează acești copii minunați subiecte serioase precum orientarea în carieră sau succesul și fericirea. Mă bucur să văd cum generațiile tinere înțeleg din ce în ce mai mult că succesul și fericirea înseamnă să ai capacitatea de a armoniza aspirațiile personale și așteptările celor din jur – fie ei părinți sau profesori -, cu propriile talente și pasiuni! Suntem onorați să putem contribui și noi la această înțelegere. Profunzimea și sinceritatea lor sunt un model pentru noi”, a declarat Marius Lupa, directorul fabricii de ciment Carpatcement din Tașca, prezent la eveniment.

În cea de-a doua parte a workshopului, discuțiile s-au cristalizat în jurul posibilităților de a transforma pasiunile și abilitățile în oportunități de carieră. Una dintre aceste oportunități deschise tinerilor din localitate o reprezintă și fabrica de ciment Carpatcement, motiv pentru care directorul fabricii, domnul Marius Lupa a vorbit elevilor despre responsabilitate și despre importanța respectării măsurilor de siguranță și protecție la locul în care ne desfășurăm activitatea, fie că este vorba de școală sau de locul de muncă.

La finalul workshopului, a avut loc festivitatea de premiere a câștigătorilor concursului de eseuri lansat în ediția precedentă, iar premiile oferite de reprezentanții Carpatcement au constat în: câte un set de cărți pentru locurile patru și trei, un laptop și o tabletă Vonino pentru premiul al doilea, respectiv premiul întâi. Ceilalți participanți la workshop au primit și ei premii din partea companiei – sponsor a programului. Câștigătorii premiilor sunt elevii:

  • Alui-Ioan Florin-Radu, clasa a VII-a (locul 4);

  • Voaideș Andreea-Mihaela, clasa a V-a (locul 3);

  • Radu Alexandra-Ioana, clasa a VI-a (locul 2);

  • Ciubotaru Ilie, clasa a VIII-a (locul 1).

Pentru a participa, conform temei de concurs lansate în ediția precedentă, (importanța respectării măsurilor de securitate la locul de muncă), elevii Școlii gimnaziale „Vasile Mitru” au avut de scris un eseu sub forma unei scrisori adresate unei persoane dragi, căreia să îi explice motivele pentru care folosirea echipamentului de protecție și respectarea regulilor de securitate sunt vitale.

Ideea temei eseurilor din cadrul proiectului „Acces la Educație” a venit în urma dezbaterilor grupului de inițiativă „Sfatul Bătrânilor”, în contextul în care Carpatcement desfășura deja în fabrici un proiect intern de motivare și conștientizare a propriilor angajați, iar reprezentanții comunităților locale au sesizat nevoia de educare și implicare a elevilor în înțelegerea și promovarea respectării regulilor de protecție la locul de muncă. Mulți dintre elevii participanți la concurs au ales să adreseze scrisorile către părinții sau prietenii lor care lucrează chiar în fabrica de ciment de la Tașca – dar nu numai – cu mesaje proprii, motivatoare și uneori chiar emoționante, care constituie în sine un exemplu de responsabilitate pentru cei mari.

Programul educațional „Acces la Educație” este doar unul dintre proiectele dedicate dezvoltării comunităților gazdă, Carpatcement alegând să se implice în fiecare zonă în care desfășoară activități și deține fabrici. Parteneriatele cu instituțiile de învățământ din aceste zone se înscriu în abordarea strategică sustenabilă pe care compania o are, asumându-și deschis rolul de promotoare a capitalului uman autohton.

Carpatcement investește anual și pe termen lung în măsuri de protecția mediului și protecția muncii, în proiecte de retehnologizare și de creștere a eficienței energetice, dar și în programe de instruire continuă a angajaților actuali și viitori. De asemenea, Carpatcement este una dintre puținele companii multinaționale din România cu angajați 100% români, inclusiv la nivel de top management.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate