A început Urbea Food Fest la Piatra-Neamț. Festival culinar pentru toate gusturile și vârstele (VIDEO)

0

Urbea Food Fest, eveniment de street food dedicat întregii familii, a revenit pentru al doilea an consecutiv la Piatra-Neamț. Festivalul culinar s-a deschis astăzi, 18 august, la Curtea Domnească, și până pe 20 august, în intervalul orar 10:00 – 23:00, locuitorii orașului Piatra-Neamț, dar și turiștii se pot delecta cu cele mai apreciate preparate de street food, show-uri culinare și de flair bartending, ateliere de creație pentru copii și concursuri.

Urbea Food Fest este un festival dedicat întregii familii, astfel încât cei mici se vor putea bucura de o mulțime de activități distractive și educative: ateliere de gătit susținute de chef Alex Cîrțu, ateliere Art & Craft, ateliere de pictură, ateliere de construcții și multe altele.

„Este al doilea an pentru noi. Venim cu bucurie și ne întoarcem în acest oraș frumos. Urbea Food Fest se dezvoltă foarte frumos și foarte puternic în ultimii 7 ani, de când suntem noi în industrie, și face parte deja din tot ceea ce înseamnă divertisment urban în marile centre urbanistice și cele medii din România. La nivel național, avem între 450-500 de food truck-uri, iar asociația noastră numără undeva la 150 de firme care dețin food truck pe latură comercială și participă la evenimente de tip streed food. În fiecare weekeend suntem în alt oraș din martie până în octombrie. E un lucru extraordinar să vezi oameni din toată țara cum se bucură de acest streed food pe care orașele le preferă, cu tot cu componenta de divertisment.”, a declarat Laurențiu Mâță, președintele Asociației Patronale de Food Truck din România.

Urbea Food Fest propune participanților o selecție de preparate din bucătării precum cea grecească, italiană, cubaneză, mexicană, thailandeză și multe altele, diversitatea culinară fiind unul dintre obiectivele festivalului. Astfel, unele dintre cele mai apreciate preparate pe care le vor putea degusta participanții la Urbea Food Fest sunt burgerii americani, gyrosul grecesc, sendvișurile cubaneze sau înghețata thailandeză.

Totodată, un alt punct de atracție al festivalului este reprezentat de show-urile culinare susținute de doi dintre cei mai apreciați chefi români: Chef Alex Cîrțu și Chef Bogdan Alexandrescu – Dexter. Cei doi își vor etala talentele gastronomice și vor crea preparate spectaculoase în fața publicului entuziast. De asemenea, festivalul va găzdui un show incendiar de flair bartending susținut de cel mai titrat barman român, Narcis Dulgheriu, premiat la nivel internațional în cadrul competițiilor de profil. Cu mișcări spectaculoase și îndemânare desăvârșită, Narcis va fascina publicul cu abilitățile sale în arta preparării cocktailurilor.

 „Cultura gastronomică de tip street-food a devenit din ce în ce mai apreciată în Romania, mai ales în mediul urban. Este nelipsită de la evenimentele mari de muzică, iar participanții la festivaluri ce se întind pe parcursul a mai multe zile practic nu consumă altceva decât street-food din truck-uri special echipate și autorizate pentru așa ceva. Creștem ușor-ușor de la an la an și sperăm să infectăm pe toată lumea cu voie bună și cu gusturi alese. Mulțumim primăriei și primarului Andrei Carabelea pentru susținere.”, a declarat Florin Maxim, Președintele Asociației pentru Promovarea Industriei Ospitalității.

Am verificat și vă asigurăm că produsele oferite la acest eveniment sunt proaspete și delicioase, așa că vă invităm să încercați gusturi noi la Urbea Food Fest.

Urbea Food Fest este un concept dezvoltat de Asociația pentru Promovarea Industriei Ospitalității și își propune să aducă experiența marilor festivaluri în orașele mici și medii din România. Prima ediție a Urbea Food Fest a avut loc în 2022, la Piatra Neamț. În acest an, conceptul a fost scalat în trei orașe: Deva (23-25 iunie), Baia Mare (7-9 iulie) și Piatra Neamț (18-20 august).

Pentru mai multe informații și noutăți, puteți accesa pagina de Facebook Urbea Food Fest.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate