FOTO/VIDEO: A început curățarea fântânii din centrul orașului – „Spiritul civic este încă viu în orașul nostru”

4

Cu toții am admirat măcar în trecere fântâna din fața Muzeului de Istorie, doar că de-a lungul anilor, peste aceasta s-a depus murdărie, rugină, etc. Din fericire, un om cu suflet mare și cu un spirit civic desăvârșit, nu a stat pe gânduri și a trecut la treabă, folosind o metodă simplă și prietenoasă: un turbojet de mare putere. Acesta promite că până la finalul săptămânii locul va fi din nou ca la început, curat și numai bun de admirat.

„Spiritul civic este încă viu în orașul nostru.

La ideea lui Rosca Cristofor Alin, am decis să încercăm o metodă mai prietenoasă (în locul sablării cu nisip umed) de a curăța cea mai frumoasă fântână din Piatra-Neamț…cea din fața Muzeului de Istorie. Și anume: un turbojet de mare putere, un cap rotativ și multă, multă, multă muncă.

Până la sfârșitul săptămânii, această fântână va fi curățată integral.

Bonus: s-a curățat cu turbojetul pavajul din jurul statuii lui Mihail Kogălniceanu. Metoda funcționează, dar rentabilitatea este mică.

Mulțumim Rosca Cristofor Alin pentru idee, voluntariat și implicare!Mulțumim Mihai Dosoftei pentru că ne-ai împrumutat turbojetul de 380 V. Face o treabă minunată!”, a transmis Irimia Marius Ioan pe pagina sa.

4 Comentarii
 1. paul spune

  Initial arh.D.L. o proiectase aprox.cum arata acum.Trebuia sa fie un joc de ape f.frumos .Fiecare petala sa aibe doua izvoare ,mai bine sa-l lasa pe LAUR sa vorbeasca .

 2. E. Vasilescu spune

  De apreciat daruirea si spiritul civic. Cat despre valoarea artistico-urbanistica a obiectivului, este un kitsch cu care s-au mandrit tovarasii la momentul realizarii lui. Dar cum atunci CFS-ul avea excedent de inox (V2A, V4A, pentru nostalgici), iar orasul un primar cu multa scoala, s-a considerat o realizare aceasta lucrare.

  1. spirtu haret spune

   ce anume va califica sa declarati ca e kitsch?

   respect, Rosca Cristofor Alin !

 3. Adrian D. spune

  Multumim !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate