A fost inaugurat Biroul Unic sub egida Camerei de Comerț și Industrie Neamț

1

În această dimineață, la Pavilionul Expozițional din Piatra-Neamț a avut loc inaugurarea Biroului Unic destinat oamenilor de afaceri din județ.
Acest birou este al doilea din țară, după Timiș, care aduce oamenilor de afaceri toate serviciile într-un singur loc.

Astfel, 16 instituții (de la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice până la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Neamţ) vor oferi servicii gratuite de consultanță celor care doresc să înființeze o nouă afacere sau să o dezvolte pe cea existentă și au nevoie de informații pentru obținerea avizelor, autorizațiilor și a altor acorduri de funcționare.

Deschiderea oficială a Biroului Unic a fost făcută de președintele Camerei de Comerț și Industrie Neamț, Mihai Apopii, președintele Consiliului Județean, Ionel Arsene, primarul municipiului Piatra Neamț, Dragoș Chitic, și directorul ADR Nord-Est, Vasile Asandei,  în prezența oamenilor de afaceri  din județul Neamț

Mihai Apopii, președintele Camerei de Comerț și Industrie Neamț: ”Mă bucur că astăzi la Piatra-Neamț are loc un eveniment pe care mediul de afaceri din județ l-a dorit de multă vreme.  În cursul acestui an au avut loc întâlniri cu mediul de afaceri, pe domenii de activitate, pentru a identifica acele problemele pe care oamenii de afaceri le întâmpină în activitatea de zi cu zi. Și pentru că am constatat că sunt foarte multe probleme, am convenit împreună cu președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, cu sprijinul primarului Dragoș Chitic, să înființăm acest birou care să ofere consultanță oamenilor de afaceri din județ și să aducă informația celui care se pregătește să deschidă o afacere.

Următorul care a luat cuvântul a fost președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, care a declarat că deschiderea acestui Birou Unic la Piatra Neamț este benefică și va face viața mai ușoară oamenilor de afaceri din județ:

arsene”Sunt extrem de fericit  pentru ce se întâmplă astăzi aici. Nu am crezut că o discuție pe care am avut-o cu Mihai Apopii în urmă cu două luni  a putut fi transfotmată în realitate într-un timp așa de scurt. Vreau să le mulțumesc tuturor șefilor de servicii deconcentrate pentru reacția pozitivă pe care au avut-o. Credem că acest proiect va fi unul de real succes pentru județul Neamț. Am făcut astăzi un pas spre normalitate, spre cum ar trebui să venim în întâmpinarea mediului de afaceri. 

Săptămânile trecute le promiteam oamenilor de afaceri din Neamț că până la finele anului vom asigura, alături de Camera de Comerț și Industrii Neamț, un Birou Unic care să le asigure accesul facil la documentele de care au nevoie. Astăzi am demonstrat că ne ținem de cuvânt față de mediul de afaceri din Neamț. Suntem al doilea județ din România care a înființat un astfel de Birou Unic adresat oamenilor de afaceri dupa Timiș.

Mă bucur mult că am reușit să ducem la bun sfârșit acest proiect. El a izvorât din dorința de a crea un climat de afaceri stabil și coerent, compatibil cu standardele naționale și europene. Scopul nostru este ca acest Birou Unic să se transforme, într-un viitor apropiat, într-o platformă online, o platformă specializată, care să se adreseze strict oamenilor de afaceri, astfel încât cei interesați să aibă acces mai ușor la informații.

Sunt perfect conștient că mai avem multe de făcut pentru mediul de afaceri, însă suntem pe un drum bun, care trebuie continuat și accelerat. Oamenii de afaceri vor avea din partea mea și a Consiliului Județean Neamț întregul sprijin pentru a-și dezvolta investițiile și de a contribui astfel la creșterea economică a județului nostru.

Despre implicarea primăriei municipiului Piatra-Neamț în acest demers, primarul Dragoș Chitic a precizat următoarele: „Vreau să transmit un semnal foarte clar oamenilor de afaceri, că Primăria Piatra-Neamț îi susține, începând de la măsurile pe care le luăm pentru dezvoltarea acestei localități și încheind cu păstrarea unui nivel ”prietenos” al taxelor și impozitelor locale. Pentru oamenii de afaceri, mai mult decât pentru oricine altcineva, timpul înseamnă bani, iar acest proiect îi ajută să economisească timp și de aceea Primăria Piatra-Neamț va fi prezentă în cadrul acestui Birou Unic. Mulțumesc tuturor celor care au contribuit pentru ca acest birou să poată funcționa” .

La final, Delia Negură, șeful Administrației Județene a Finanțelor Publice Neamț, a susținut  un seminar despre strategiile pe care ANAF le are în vedere pentru oamenii de afaceri.

Biroul Unic va funcționa la sediul Camerei de Comerț și Industrie Neamț, iar întâlnirile vor avea loc în cea de-a doua zi de marți a fiecărei luni, între orele 09:00 – 12:00.

 

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Munteanu Florica spune

    La multi ani !sanatate si multe,multe impliniri pe toate planurile.va imbratisez cu drag si va pup.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate