A fost descoperită o conexiune între sistemul imunitar și creier

0

În contradicție cu zeci de ani de educatie medicală, o conexiune directă a fost raportată între creier și sistemul imunitar. Acest lucru ar putea fi o veste mare pentru cercetarea unor boli precum scleroza multiplă (SM) și Alzheimer.

Pare uimitor că, după secole de disecție, un sistem de vase limfatice nu a fost până acum detectat. Cu toate acestea, este exact ceea ce profesorul Jonathan Kipnis de la Universitatea din Virginia a declarat în publicația Nature.

„Se schimbă cu totul modul în care percepem interacțiunea neuro-imunitară”, spune Kipnis.

Scleroza multiplă este cunoscută a fi un exemplu prin care sistemul imunitar atacă creierul, deși motivele nu sunt bine înțelese. Posibilitatea de a studia vasele limfatice care leagă creierul de sistemul imunitar ar putea transforma înțelegerea modului în care apar aceste atacuri, precum și ceea ce le-ar putea opri. Cauzele bolii Alzheimer sunt chiar mai controversate, dar pot avea, de asemenea, origini în sistemul imunitar, iar autorii sugerează că acumularea de proteine este un rezultat al faptului că vasele limfatice nu reușesc să-și facă treaba.

Într-adevăr, Kipnis susține, „Noi credem că, pentru fiecare boală neurologică care are o componentă imună în ea, aceste vase pot juca un rol important.”missinglinkf_0

Descoperirea a fost făcută atunci când Dr. Antoine Louveau, un cercetător din laboratorul lui Kipnis, a montat membranele care acoperă meningele, pe un diapozitiv. În sinusurile durale, care drenează sângele de la creier, el a observat modele liniare în amenajarea celulelor T.

Cercetări suplimentare extinse precum și un grup de co-autori de la unele dintre cele mai prestigioase institute de neuroștiințe din Virginia l-au convins că vasele sunt reale, ele transportă celulele albe din sânge și, de asemenea, acestea există la om. Rețeaua pare să pornească de la ambii ochi și o ia deasupra bulbului olfactiv înainte de a se alinia sinusurilor.

Autorii spun că vasele prezintă toate semnele distinctive moleculare ale celulelor endoteliale limfatice, sunt în măsură să transporte atât celulele imune și fluid de la lichidul cefalorahidian, și sunt conectate la ganglionii limfatici ai colului uterin.

Autorii adaugă că rețeaua de vase are multe asemănări cu sistemul limfatic periferic, dar „afișează anumite caracteristici unice”.

Descoperirea întărește concluziile conform cărora celulele imune sunt prezente chiar și în creierul sănătos, o noțiune care a fost pusă la îndoială până de curând.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate