A fost amendat constructorul care „a reușit” să rupă picioarele pietrenilor în proiectul de „mobilitate urbană”

3

În urma incidentelor neplăcute cauzate mai multor persoane de către firma care realizează săpături pe raza municipiului Piatra Neamț, pentru implementarea proiectului european ce privește mobilitatea urbană, Poliția Locală s-a autosesizat.

Despre această situație am scris mai multe în acest articol: FOTO/VIDEO: Lucrările din Piatra Neamț fac VICTIME: Cel puțin cinci persoane s-au accidentat după ce au căzut într-un șanț

Reamintim că cel puțin cinci persoane s-au accidentat după ce au căzut într-un șanț de aproximativ o jumătate de metru, săpat de cei care se ocupă de celebrul Proiect de Mobilitate Urbană din Piatra-Neamț, în zona Muzeului de Istorie.

Constructorul în cauză nu se află la prima abatere de acest gen, în trecut fiind amendat de către polițiștii locali pentru lipsa avizelor de săpătură.

În cursul zilei de 22.10.2021, acesta a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea H.C.L 228/2021 – Regulamentul privind normele de gospodărire, întreținere, curățenie și estetică în municipiul Piatra Neamț, pentru nerespectarea autorizației de săpătură, în sensul nesemnalizării în mod corespunzător a lucrărilor.

Totodată, i s-a impus semnalizarea corespunzătoare pentru toate traversările din carosabil și îndeplinirea obligațiilor prevăzute în hotărârea Consiliului Local Piatra Neamț.

Menționăm că Poliția Locală Piatra Neamț, prin Compartimentul Disciplina în Construcții și Biroul Siguranță Rutieră a sprijinit toți operatorii economici care au intervenit cu lucrări în carosabil și trotuare, atunci când au fost solicitări, fiind îndrumați totodată în privința respectării prevederilor legale (semnalizare corespunzătoare a lucrărilor, obținerea avizelor și autorizațiilor de construire, readucerea terenului la starea inițială, etc.).

Persoanele care au suferit prejudicii din cauza lucrărilor, au fost direcționate să adreseze sesizări instituțiilor abilitate în soluționarea acestora.

Conform H.C.L. 228/2021, operatorii economici care execută lucrări edilitare ”asigură semnalizarea corespunzătoare pe întreaga durată de existență a șantierului precum și curățenia întregului perimetru afectat de lucrări” și au obligația ”să asigure fluența pietonilor și securitatea circulației rutiere”.”, a transmis Poliția Locală Piatra-Neamț.

3 Comentarii
  1. Marius spune

    Ma termină cocoasele alea, cat de prost sa fii ca sa nu fii in stare sa acoperi CORESPUNZĂTOR un santulet de 15 cm lățime.

  2. Dinu spune

    …Nu sunt in stare acesti Dorei nici sa acopere ca lumea acele santulete. In loc sa fie la nivel cu soseaua , au facut niste denivelari( cocoase).

  3. Joker spune

    Imobilitate urbană pt unii,mobilitate mare pt altii în buzunare. O stație de 60 000 de euro? Da ce,este stație pe Marte😃😃😃

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate