A aflat că soția lui va muri în curând și s-a aruncat de la etajul 3 al spitalului din Piatra-Neamț

5

Un bătrân de 80 de ani s-a aruncat în această dimineață, la ora 7:00, de la etajul 3 al spitalului vechi din Piatra-Neamț după ce a realizat că soția s-a internat la secția de paliație cu o boală în stadiu terminal și nu mai are nicio șansă să fie salvată. Bătrânul a decedat.

O tragedie care ar fi putut fi evitată dacă, la secția de paliație unde sunt îngrijiți bolnavi în stadii terminale, ar exista unul-doi psihologi angajați care să se ocupe la modul serios și profesionist atât de pacienți, cât mai ales de aparținători, care trec prin traume psihologice imposibil de descris în cuvinte.

Pe surse înțelegem că la momentul de față ar exista un post de psiholog, dar persoana care îl ocupă îl ține de fapt mai mult blocat, ea lucrând în altă parte și prestând servicii part-time pentru spitalul din Piatra-Neamț.

O invenție absolut ciudată prin care s-au angajat sau mai bine zis primesc bani oameni care lucrează în spital și ocupă posturi fără să fi susținut un concurs.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
5 Comentarii
 1. marcela spune

  E rusinos ca in secolul asta se intampla asa ceva bietul bătrân eu sa fi fost in locul familie dădeam denunț la poliție in potriva spitalului in primul rand pentru neglijență si in al doilea rand pentru lipsa de suport psihologic. Acești oameni in faza terminala au nevoie de ajutor si sa fie conduși la moarte cu demnitate nu lăsați în plata sfântului si zicând lasă că si asa mor. Eu fac scoala de asistență medicală in italia si ne invata cum trebuie să ne comportăm cu acești oameni in faza terminala iei sunt persoane fragile. Eu găsesc ministrul sănătății de vine pentru ca nu investesc in spitale mai nimic ne mănâncă gândaci si bateriile in romania si pe nimeni nu intereseaza. Rusine sa trăiască italia ca nea primit si ne educa ca
  romania nu a fost in stare.

 2. Ada spune

  Am trecut ,eu si mama mea printr-o situatie identica,cand tata a fost diagnosticat cu cancer,in faza terminala in 2016 si la scurt timp a decedat.Greu de descris in cuvinte ce pot simti apartinatorii, nici la aproape doi ani ,de la deces nu iti poti reveni,nu poti uita durerea indurata de el drag,aflat in aceasta faza,decesul si lipsa din sanul familiei.

 3. Alex spune

  Nu numai apartinatorii sau pacientii au nevoie de consiliere psihologica, ci si cei care lucreaza in spital si vad numeroase tragedii zilnic…nu e simplu sa vii cu zambetul pe buze in fiecare zi la munca cand mor o mie de oameni pe an in spital…plus, intamplari de acest gen.

 4. CRISTIAN spune

  ADEVARAT SPUNETI , dar SOLUTIA VA FI ALTA : Montarea de Gratii , la geamuri , cum a fost in cazul petrecut la sectia PSH ,unde daca nu sunt dr psihiatri , pshiolog CE Dumnezeuli mai sunt ? dar e mai SIMPLU si fara sa mai angajezi pe cineva , caruia sa i platesti lunar niste bani , sa faci niste hartii , vechime , CAS , Sporuri ,etc , pui o bucata de Fier si GATA , ai REzolvat ,

 5. george spune

  SA defineasca medicii, asistentii cuvantul PROFESIONALISM

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate