O variantă de virus cu peste 30 de mutații ar putea fi extrem de contagioasă. Europa se închide pentru Africa de Sud

0

Presa internațională scrie că a apărut o nouă variantă de Covid-19 care are un număr „incredibil de mare” de mutații ale proteinei spike. Oamenii de știință se tem că varianta B.1.1.529 identificată în Botswana – o ramură a variantei B.1.1 – ar putea conduce la o contagiozitate crescută a virusului.

Primele cazuri găsite au identificate în Botswana, Africa de Sud și Hong Kong (un călător care se întorcea din Africa de Sud).

Se pare că mutațiile proteinei spike permit virusurilor să se adapteze și afecteze inclusiv persoanele cu imunitate naturală și vaccinală. Virusologii spun că varianta ar putea fi „îngrijorătoare”, având 32 de mutații ale proteinei spike.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat că „monitorizează îndeaproape” varianta raportată și este așteptată vineri o reuniune tehnică pentru a stabili dacă B.1.1.529 ar trebui să fie desemnată drept variantă de „interes” sau de „îngrijorare”.

Israelul și Marea Britanie au anunțat deja primele măsuri de restricționare a călătoriilor: plasează pe lista roșie Africa de Sud și țările învecinate, interzicând practic călătoriile în și din aceste țări, arată The Guardian. Este luată în calcul și o eventuală suspendare a zborurilor.  Marea Britanie, Spania, India, Japan, Italia, Germania, Singapore și Cehia au anunțat că suspendă zborurile cu țările din zona sudică a Africii. O decizie în acest sens ar urma să fie anunțată și de Comisia Europeană.

Noua variantă sud-africană a coronavirusului B.1.1.529, care are peste 30 de mutații, a fost confirmată vineri în Israel, fiind vorba despre o persoană care s-a întors în țară din Malawi. Alte cazuri sunt investigate, relatează Jerusalem Post. Un prim caz în Europa ar fi fost raportat în Belgia, scrie Hotnews.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate