Casă incendiată în satul Brateș

0

Duminică, 16.03.2015, la ora 21:55, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a fost anunţat că a izbucnit un incendiu la o locuinţă din satul Brateş, comuna Tarcău. La locul indicat s-au deplasat 12 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu două autospeciale de stins incendii şi o ambulanţă SMURD şi zece pompieri ai unui serviciu privat pentru situaţii de urgenţă din comuna Tarcău. Forţele de intervenţie au lichidat incendiul la ora 00:30. În urma evenimentului, au ars casa din lemn, pe o suprafaţă de aproximativ 70 mp., şi bunurile din interiorul acesteia. Cauza probabilă a incendiului: burlan metalic amplasat în apropierea lemnului din construcţia casei. Incendiul a fost anunţat de un vecin, care a trezit proprietara şi pe mama acesteia. Mama proprietarei, în vârstă de 71 de ani, a suferit un atac de panică şi a fost asistată de paramedici, fără a fi transportată la spital.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ recomandă nemţenilor să achiziţioneze detectoare de fum tip autonom. Aceste aparate vor semnaliza, încă din fază incipientă, izbucnirea unui incendiu. Astfel, persoanele din incinte se vor evacua, fără ca viaţa să le fie pusă în pericol. În plus, prin anunţarea promptă a evenimentului, echipajele ISU vor ajunge la locul acţiunii înainte ca pagubele să fie însemnate, iar prin misiunea lor, vor salva bunurile care nu au fost distruse deja.

ISU Neamt

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate