DRUMUL APEI

10

În permanență în județul Neamț vedem în spațiul public tot felul de discuții legate de prețul apei potabile, de pierderile înregistrate, de proiectele de zeci de milioane de euro investiți în structura apă-canal și ne întrebăm de ce atâta agitație dacă noi suntem într-un județ unde avem apă din belșug. La această întrebare vă va răspunde documentarul ” DRUMUL APEI ” o producție marca NEAMT.TV realizat în colaborare cu compania Apa Serv.
Am considerat că este necesar ca pe lângă toate informațiile pozitive sau negative legate de sistemul de servicii apă-canal să vă arătăm și ce presupune accesul la aceste servicii și ce se întâmplă cu apa din momentul captării și până la redarea ei în circuitul natural.
Filmul este realizat cu buget zero, motiv pentru care ne cerem scuze pentru eventualele inadvertențe.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
10 Comentarii
  1. Peste inecat spune

    Raportul dintre ceea ce este necesar si ceea ce se cheltuie efectiv se pune intr-o stare de nebuloasa permanenta. Aceasta este strategia cheltuirii banilor in directii politice iar cind avem nevoie sa ne explicam nu putem decit cu acelasi stil: doua la prefectura, doua la primarie,doua la prefectura…Sa privim numai la flota de masini scumpe de directori Apaserv si ne lamurim. Despre ce buna investire a banului public sa vorbim ?

    ADMIN: Acum nu prea pot fura mare lucru că sunt bani europeni dar inainte …Doamne ferește cât s-a furat …și toți bandiții au scăpat nepedepsiți…

  2. Marius spune

    Super. Chiar eram curios care e procedeul.

  3. Privitor spune

    Documentar interesant, insa fara nici o legatura cu mega pretul umflat artificial (pentru propria existenta in huzur si dezmat)i de termitele ce au infestat buzunarele platitorilor de apa canal. Exemplific: la Piatra Neamt, de se rup barajele ne saturam de apa cu toti, Iasul ia apa de la zeci si sute de km din capatari la Prut si Dumbrava Neamt (nici nu aduc in discutie calitatea apei de la munte fata de cea din zonele colinare) iar pretul apei este mai mic ca la Neamt, concluzi e simpla, totul tine de batjocora nesimtita a administratiilor si tupeu porcec a unora carre se cred eterni (pana ajung sa faca Craciunul pe dupa zabrele / …. .)

    1. Eu spune

      Ai dreptate. In Romania normalitatea este expusa ca fiind extraordinara uitandu-se capabilitatile tehnologice ale secolului nostru. Din pacate sursele noastre de apa (un singur furnizor) sunt exploatate prea scump ca si pret fata de cheltuielile de intretinere a retelei (mai ales ca nu prea se mai poate extinde, toate zonele fiind acoperite), si fata de costurile cu tratarea apei. Daca aveam o asemenea explicatie (costuri intretinere retea – costuri tratare apa vs pret) era mai justa decat o lectie despre drumul apei pe care il puteam afla din orice carte de hidrotehnica.

      1. radu spune

        de acord cu tine. acum..o intrebare 🙂 Ai idee cati „cetateni respectabili „fura apa din reteaua de apa ? Si la blocuri, si la case…. si nu tin partea nimanui, sa fie clar, dar…nu cred ca se platesc doar smecheriile unora, pe cat se plateste hotia altora. Numai la blocuri, unde exista deja apometre individuale, daca te uiti la liste, la asociatiile de proprietari….sa ezi acolo pierderi la reteaua de apa…si nu vorbesc de teava de apa a furnizorului, ci de apometrele din scarile blocurile raportate la apometrele individuale si ce raporteaza lumea ca si consum lunar!! Acolo ce vina mai are furnizorul ???

        1. Andrei spune

          Sunt unii care lasa apa deschisa nici cat dimensiunea unui pix (mama ma-sii cata rabdare au…), ma refer la debit. In cateva ore se umple o cada de apa. Faza e ca apometrul din casa nu inregistreaza, dar ala din canal, da. Hopa, uite pierderea. Sau mai sunt care smenuiesc apometrele, dracu` stie cum.

          ADMIN: Am un prieten care stă in SUA la casă și consumă 70 metri cubi de apă pe lună… udă gazonul, spală mașină…etc. Adevarul e că nu e scumpă apa, benzina sau lumina … noi suntem prea săraci, căci dacă am avea venitul unui muncitor din SUA habar nu am avea câtă apă consumăm pe lună….

          1. Andrei spune

            Inteleg cum e treaba, dar pana la urma totul tine de educatie. Devii mai smecher sau mai bogat daca smenuiesti cativa mc de apa ? (Ho, ho, ho! S-ar putea sa existe firme care smenuiesc la greu, alea s-ar putea sa „economiseasca” intr-adevar ceva). Unii, chiar daca ar avea salariul unui muncitor din SUA, tot la fel s-ar comporta. Au totul in sange, cu s-ar spune. Si… da, pretul apei + canal cel putin in P-Neamt e cam ridicat. Asta e alta discutie…

            P.S. La multi ani si An Nou Fericit!

          2. feraru marcel spune

            Robert, fii sigur, ca asa cum se-ntampla de fiece data cand cresc veniturile Romanului, preturile ar creste asijderea. Cred ca i-am lasa si pe yankei cu gura cascata, atunci cand, la un salariu echivalent, apa la noi, ar fi…..cea mai scumpa din lume !!

        2. Giovanni Falcone spune

          Eu il propun pe Radu cel frumos director la Apaserv…sa vedeti voi cum el fura si noi nu…SIC!

  4. radu spune

    Felicitari…de mult timp nu am vazut un material asa de bine documentat si frumos lucrat. L-am trimis la o multime de prieteni plecati din Piatra Neamt… tineti-o tot asa…puteti incepe o serie de emisiuni despre deseuri si gunoaie, despre teatru, sport, invatamant, cultura, despre paduri, despre sistemul „minunat” de asfaltare…cand se topeste gheata, dispare si asfaltul ??…cred ca e singurul mod in care puteti aduce informatia oamenilor. Chiar mi-a placut ideea ….BRAVO !

    ADMIN: Mulțumim pentru aprecieri.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate