Un proiectil de o tona a fost descoperit in centrul Belgradului

0

german bombProiectilul, care cantareste o tona, din care 620 kg de explozibil, a fost descoperit in timpul lucrarilor pe un santier de constructii din cartierul Dorcol.

In cadrul unei operatiuni de anvergura pentru scoaterea dispozitivului din pamant, autoritatile au evacuat circa 20 de persoane care locuiau intr-un imobil din apropiere.

“Daca ar fi explodat, aceasta bomba cu o putere imensa de distrugere ar fi afectat tot cartierul”, a declarat premierul sarb, Ivita Dacici, care s-a deplasat la fata locului, citat de Agerpres.

Dacic a precizat ca bomba va fi transportata la baza militara de la Nikinci, in nordul tarii, pentru a fi distrusa intr-o explozie controlata.

Potrivit premierului, ar fi vorba despre o bomba aruncata de bombardierul german Heinkel He 111 in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Belgradul a fost bombardat de aviatia germana la 6 aprilie 1941, la inceputul invaziei Iugoslaviei.

 

 

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate