PLOAIA ŞI PRIMĂRIA

0

Nu este vina noastră că ploaia s-a obişnuit cu municipiul nostru, fără să se intereseze şi de rezultatele ultimelor controale care au zguduit catastifele primăriei. Nimeni nu spune nimic, cu toate că situaţia nu mai este demult portocalie… Situaţia este albastră! Toate astea ne aduc aminte de poezia cunoscutului poet simbolist, Ion Minulescu, “Acuarelă”. Primul său vers merită statut de motto: “În oraşu-n care plouă de trei ori pe săptămână…”. Poate ar fi mai potrivită poezia “Ploaia Sfântului Ilie”, de acelaşi autor, cu o tematică asemănătoare:
“Plouă!
Zi şi noapte, plouă-
Ploaie veche,
Ploaie nouă,
Ploaie-n rate
Calculate
De cerescul cămătar(…)
Plouă aşa ca şi cum ploaia
N-ar fi ploaie ci potop…”

foto1
Până una-alta, pe fondul excesului de precipitaţii, fântâna arteziană din centrul oraşului funcţionează mai bine decât în zilele caniculare(vezi foto nr. 1). De fapt, atunci când ar fi cazul să-şi împlinească menirea, arteziana pare a fi defectă! Oricum, costurile acestui fost dispozitiv muzical au fost exagerate! Ce sens mai au instalaţiile Pascale, uitate(intenţionat) în funcţiune de mai bine de o lună de zile? De ani de zile, treburile astea cu tot soiul de instalaţii menţinute fără sens peste norma firească au devenit tradiţie. Ce rost are o fântână utilizată, cu cinism sadic, fără discernământ, doar atunci când plouă cu găleata? Numai edilul şi acoliţii săi pot să răspundă. Altfel, viaţa merge înainte, cu aceiaşi şmenari politici în fruntea bucatelor. Omul simplu, de pe stradă, crede că administraţia îşi bate joc de el când vede atâta disponibilitate pentru ca oraşul Piatra Neamţ să intre la apă din toate punctele de vedere.
TXT ŞI FOTO: MIHAIL-SORIN GAIDAU

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate