Dig impotriva inundatiilor

0

Prefectul judeţului Neamţ, domnul Mihai Archip, s-a deplasat astăzi în localităţile Buruieneşti şi Rotunda, comuna Doljeşti, pentru a verifica stadiul lucrărilor de construire a digului menit sa protejeze aceste localităţi de eventualele revărsări ale râului Siret. De fiecare dată când debitul râului Siret a crescut foarte mult, datorită topografiei zonei, locuinţe şi suprafeţe importante din aceste localităţi au fost inundate.

La activitatea desfăşurată astăzi, prefectul judeţului a fost însoţit de reprezentanţii Administraţiei de Apă Bazinală Siret din cadrul Administraţiei Naţionale „Apele Române”, care este şi beneficiarul lucrării, alături de reprezentanţi ai celor trei firme desemnate să execute digul în lungime de 7,9 kilometri, precum şi de persoane din cadrul administraţiei locale. Concluzia la care s-a ajuns în urma inspectării tuturor punctelor de lucru a fost una pozitivă, firmele implicate alocând resurse tehnice şi umane suficiente desfăşurării unui ritm susţinut al lucrărilor. De la începutul lunii, când au demarat lucrările, şi până prezent a fost realizat deja un kilometru din această construcţie hidrotehnică.

Valoarea totală a lucrărilor se ridică la suma de 40.000.000 de lei, bani alocaţi de Guvernul României din bugetul Fondului pentru mediu, în baza Hotărârii Guvernului nr. 710 din 14 iulie 2010 pentru aprobarea finanţării din bugetul Fondului pentru mediu a unor lucrări destinate prevenirii, înlăturării şi / sau diminuării efectelor produse de fenomenele meteorologice periculoase în perioada iunie – iulie 2010 la lucrările de gospodărire a apelor aferente obiectivului din domeniul public al statului din comuna Doljeşti, judeţul Neamţ. În anul 2010, Guvernul României a alocat deja 15.000.000 de lei din valoarea totală a lucrărilor.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate