Interzis depistat in stadion

1

Sâmbătă, 24 noiembrie a.c., pe timpul desfăşurării meciului de fotbal dintre echipele F.C. „Ceahlăul” Piatra Neamţ – F.C. Rapid Bucureşti, la începutul primei reprize, jandarmii au identificat în stadion, în cadrul unui grup de suporteri un tânăr despre care existau date că fusese sancţionat cu măsura interzicerii de a participa la manifestări sportive de acest gen.
Tânărul a fost scos din stadion şi identificat în persoana numitului Constantin B., de 21 de ani, din Mun. Piatra Neamţ. În urma verificărilor efectuale s-a constatat că la meciul disputat de F.C. Ceahlăul Piatra Neamţ la Iaşi, bărbatul a fost depistat la porţile de acces încercând să pătrundă fără a se supune controlului corporal preventiv, iar la atenţionarea jandarmilor acesta a început sa provoace scandal si sa se manifeste violent, motiv pentru care a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 200 lei şi sancţiune complementară de interzicere pe un an de a participa la manifestări sportive de acelaşi gen.
Celui în cauză, jandarmii i-au întocmit actele de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute şi sancţionate de art. 31 din Legea nr. 4 din 9 ianuarie 2008 (*actualizată*) privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, care prevede următoarele:
„Fapta unei persoane căreia i s-a interzis accesul la unele competiţii sau jocuri sportive de a încerca, folosind orice mijloace, să pătrundă ori de a pătrunde în arena sportivă unde se desfăşoară o competiţie sau un joc sportiv de genul celor pentru care s-a dispus interdicţia, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă”.
Dosarul va fi înaintat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ, în vederea continuării cercetărilor.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. ACAB spune

    Jurnalistilor……nu mai credeti tot ce auziti …. documentati`va inainte de a publica un articol ! Baiatul in cauza , a sarit in ajutorul meu la iasi deoarece jandarmii au folosit forta nejustificat la intrarea in stadion , lovind cateva persoane din galeria Ceahlaului fara motiv ! Abuzul jandarmilor de la Iasi nu e ceva nou si nu cred ca a sta si a incasa bataie e ceva normal , etic si de buna crestere . In plus , acest tanar nu a fost notificat de jandarmeria Iasi ca are interdictie , (amenda a luat`o inainte de meci) si a fost „bagat” in stadion . In concluzie , daca avea interdictie pe stadioane , legea se aplica din acel moment si nu trebuia sa intre nici la meciul de la Iasi . El trebuia dus la sectie si de acolo sa vada meciul , sa fie instiintat si sa semneze un document pt aceasta interdictie . Nestiind ca este interzis , el a venit sa isi sustina echipa iubita si la meciul cu Rapid . Sunati la Jandarmeria Iasi si o sa vedeti ca in ziua meciului au primit un telefon pt o reclamatie de abuz a colegilor lor asupra noastra . Si bineinteles ca nu s`au luat masuri . Nimeni nu s`a ferit sa fie legitimat sau controlat la poarta !!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate