Se fura bannere electorale

0

Polițistii Postului de Poliție Horia, județul Neamț, efectuează cercetări în urma unei sesizări, depuse în ziua de 17 noiembrie 2012, de către un reprezentant al unei alianțe politice, care a reclamat că în noaptea de 16/17 noiembrie a.c., persoane necunoscute au sustras două bannere cu mesaje electorale, amplasate pe un schelet metalic, situat lângă DN 15 D, în afara localității Horia, județul Neamț.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, polițistii continuând cercetările în vederea identificării autorilor.
Informații suplimentare
Legea nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaților si a Senatului stabileste sancțiuni de natură penală si contravențională pentru încălcarea prevederilor electorale.
Constituie contravenție si se sancționează cu amendă de la 1.000 lei până la 2.500 lei, distrugerea, deteriorarea, murdărirea, acoperirea prin scriere sau în orice mod a listelor electorale, a platformelor program afisate sau a oricăror alte afise ori anunțuri de propagandă electorală tipărite.
Constituie infracțiuni: promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze un anumit competitor electoral ori un anumit candidat, precum si primirea acestora de către alegător, în acelasi scop si se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani; fapta unei persoane de a vota fără a avea drept de vot ori de a vota de două sau mai multe ori în ziua alegerilor se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
Pentru aducerea la cunostința cetățenilor a reglementările legislative în materie electorală, structurile teritoriale ale Ministerului Administrației si Internelor din județul Neamț desfăsoară, în această perioadă, activități de informare si prevenire sub sloganul „TU DECIZI! VOTEAZĂ LEGAL!”. Scopul campaniei este acela de a responsabiliza alegătorii cu privire la exercitarea dreptului de vot în mod legal, neinfluențat de mita electorală indiferent de formele ei de manifestare.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate