Oamenii abandonați la marginea societății: Blocul în ruină din comuna Girov, un simbol al neglijenței și corupției în anul 2023

0

Girov, 4 iunie 2023 – La câțiva kilometri de orașul Piatra Neamț, în comuna Girov, se află un bloc care își poartă cu mândrie amintirile unei fabricii comuniste de însemnătate națională. Cu toate acestea, imaginea idilică a trecutului este ștearsă de realitatea crudă în care trăiesc oamenii din acest imobil, aflat într-o stare avansată de degradare și insalubritate. În ciuda disperării și a condițiilor greu de descris în care locuiesc, actualul proprietar pare să fie complet indiferent în privința reabilitării acestui loc al suferinței.

Blocul, care este vizibil în depărtare de pe drumul dintre Girov și Dobreni nu dezvăluie de la distanță adevărata tragedie umană care se ascunde în spatele zidurilor sale crăpate. Înăuntru, oamenii luptă să supraviețuiască în condiții insalubre și inumane.

Însă, situația este și mai revoltătoare atunci când ne uităm la indiferența autorităților și la corupția care a cuprins instituțiile care ar trebui să vegheze. Direcția de Sănătate Publică (DSP), în loc să își îndeplinească rolul esențial în protejarea sănătății publice, a devenit o clădire plină de bugetari angajați în funcție de criterii politice sau prin practici corupte.

Cu toate că blocul din comuna Girov reprezintă o bombă cu ceas în ceea ce privește sănătatea și siguranța locuitorilor, DSP și alte instituții abandonează complet acest caz. Ignorând suferința oamenilor, aceste entități preferă să se concentreze pe interesele personale și să perpetueze un sistem corupt, care distruge încrederea în autorități.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate