DREPT LA REPLICA – PRIMARIE PIATRA NEAMT

2

In urma articolului dvs intitulat „`CITY MUNCHHAUSEN SI TINUTUL NEAMTULUI„ , Primaria municipiului Piatra – Neamț face urătoarele precizări:

In material se observa ca lansarea Tinutului Neamtului nu a fost

“punctul forte de fundamentare a cererii” asa cum afirma in

articol.Practic, organizatorii nu au solicitat  finantare de la CJ pentru lansarea brand-ului, intrucat nu se va cheltui nici un ban pentru asta, ci doar

 brand-ul tinutul Neamtului va fi lansat pentru prima data cu aceasta ocazie, ceea ce este altceva.

In atasament ve-ți găsi materialul ce a stat la baza fundamentarii proiectelor de hotarare.

Serviciul Comunicare si Management Integrat

Primaria municipiului Piatra Neamt

Tel. 0233 210872

Fax:  0233 215374
www.primariapn.ro
www.viziteazapiatraneamt.ro
MATERIALUL DIN ATASAMENT :

In perioada 2 – 5 august  va avea loc, la Piatra Neamt, in Strandul ” TINERETULUI „, a III-a editie a Concursului International de Muzica Pop „LIGA CAMPIONILOR”

Competitia, desfasurata pe mai multe etape, are ca scop promovarea valorilor, a vocilor adevarate.

Mihai Traistariu, cetatean de onoare a municipiului Piatra –Neamt, dar și director si organizator al   acestei competitiei muzicale va oferi mai multe detalii despre aceasta ediție a festivalului.

NOTA REDACTIEI:

Ce vedeti mai sus este dreptul la replica si materialul atasat trimise de Primaria Piatra Neamt . Noi nu am facut decat sa le publicam 100% in virtutea respectarii dreptului la replica .
Recunoastem cu toata sinceritatea si ne cerem scuze in fata primariei si in fata cititorilor nostri ca nu avem capacitatea de a  intelege raspunsul primariei  si vom incerca sa il contactam si pe domnul Mihai Traistariu sa vedem ce ne poate spune domnia sa despre Congresul de turism rural . 


Articolul la care se face referire clic aici . CITY MUNCHHAUSEN SI TINUTUL NEAMTULUI

 

COMPLETARE ARTICOL
DREPT LA REPLICA LA DREPUL LA REPLICA

In urma unei erori, în atașamentul trimis mai devreme a intrat alt document. Am trimis textul cu beneficiile organizării congresului. Va multumim.

EUROPEAN FEDERATION OF FARM AND VILLAGE TOURISM ANTREC ROMANIA FILIALA NEAMT MINISTERUL DEZVOLTARII REGIONALE SI TURISMULUI AGENTIA DE DEZVOLTARE REGIONALA NORD EST CAMERA DE COMERT SI INDUSTRIE NEAMT CONSILIUL JUDETEAN NEAMT PRIMARIA PIATRA NEAMT

CONGRESUL EUROPEAN DE TURISM RURAL PIATRA NEAMȚ 7-10 OCT 2012      TURISMUL INOVATIV – O NOUĂ VIAȚĂ PENTRU ZONELE RURALE

 

Gazduirea Congresului va aduce beneficii importante, dintre care amintim :

  1. 1.      Promovarea destinatiei turistice si de business ”Tinutul Neamtului”

Informatiile si vizitele pe teren din perioada Congresului dar si cele de dinainte si dupa (campania media, PR, contactele stabilite, etc) vor contribui la promovarea potentialului turistic dar si ca destinatie de business (atragerea de investitori in turismul local, organizarea de conferinte, targuri, universitati corporatiste, etc).

Astfel, prin contactele realizate cu ocazia Targului de Turism din ultima zi a Congresului, accentul se va muta de pe promovarea turistica generala pe produsele turistice si investitionale concrete si oportunitatile de vanzare propriu-zise.

 

  1. 2.      Focus Piatra Neamt si  Tinutul Neamtului pt mass-media externa

Simpla gazduire a unui eveniment de asemenea nivel va aduce notorietate zonei dar si autoritatilor institutionale locale (ex CJ,CL, CCI, ADR, etc) si mediului de afaceri.

Dupa Forumul Autoritatilor Locale din Romania si R. Moldova din 2010 (la care a a participat si Presedintele Roamniei), Congresul European de Turism Rural (ECRT)

este de departe cel mai important eveniment pe care il gazduieste Municipiul Piatra Neamt si Judetul Neamt.

Asta va insemna, pe de o parte, o confirmare a capacitatii de organizare si mobilizare si, pe de alta parte, concentrarea atentiei mass-mediei romanesti si poate chiar a celei internationale specializate pe Statiunea Turistica Piatra Neamt si pe Tinutul Neamtului. In plus, vom avea experienta organizarii unui congres international.

La Congres vor fi prezenti Comisarul European pt Agricultura si Dezvoltare  Rurala (Dacian Ciolos), reprezentanti ai unor organizatii de turism din mai multe continente (tari din UE, SUA, R.Moldova Ucraina, Rusia, etc) ai unor canale si publicati de profil (de ex Discovery Travel &Living), tur-operatori (de ex TUI Germania), reprezentanti

ai Autoritatilor centrale si locale, MDRT, CNIMM, ONG-uri, ai mediului de afaceri, etc.

Daca pana acum destinatia turistica Neamt era relativ cunoscuta si primita in regiunea NE si in tara, Congresul va fi momentul intrarii pe piata externa.

 

  1. 3.      Lansarea si recunoasterea brand-ului  ”Tinutul Neamtului”

Conceptul de branding  ”Tinutul Neamtului” a aparut din necesitatea de a opune

ceva consistent ca si contrapondendere la brand-uri mai vechi si mult mai puternice ca notorietate, cum ar fi ”Bucovina” sau ”Nordul Moldovei” (in care, paradoxal, suntem inclusi ca si zona, dar   fara sa beneficiem de nici o diferentiere care sa fie perceputa ca avantaj competitiv).

De obicei, un brand se lanseaza printr-un eveniment si/sau o campanie media. ECRT este ocazia ideala pentru a consacra numele si arealul Tinutului Neamtului, fara a fi nevoie sa le impuna conceptual.

Practic,atat  lansarea cat si promovarea se vor face discret, fara vreo actiune aparte, prin propunerea vizuala si ideatica a conceptului in toate formele de manifestare a Congresului (mediul online, outdoor, materiale printate, prezentari multimedia, articole, etc), translatind la nivel national si extern ceea ce, pentru nemteni, are deja un sens (si anume ca exista un Tinut al Neamtului, el trebuie doar sa devina recognoscibil).

 

  1. 4.      Sincronizarea si intensificarea eforturilor si resurselor in ceea ce priveste  infrastructura turistica, serviciile, identitatea vizuala si promovarea

Cu ocazia Congresului (si pana la acel moment), se vor realiza sau finaliza

schimbul de informatii, procedurile administrative si/sau lucrarile efective ce vizeaza :

–          traducerea in cel putin o limba de circulatie internationala si afisarea informatiilor privind obiectivele turistice principale

–          semnalizarea rutiera si cea turistica propriu-zisa

–          panotajul si publicitatea outdoor, standardizarea informatiei

–          baze de date, lista link-urilor, portalul pensiunilor cu optiuni de tururi virtuale si rezervari on-line, transfer de know-how

–          instruirea resurselor umane (receptioneri, ghizi, agenti, etc)

–          includerea obiectivelor turistice si a structurilor de primire turistica locale in hartile de navigatie GPS

–          valorizarea si asumarea rolului de organizatie de management  in turism     a Asociatiei pentru Dezvoltarea Turismului Neamt (principala asociatie profesionala din turismul local)

–          maturizarea serviciilor turistice de agrement (de petrecere a timpului liber) si a celor specifice agro-turismului (ferme, etc)

Este recunoscut faptul ca o multime de probleme mai mari sau marunte se rezolva     (de ex  unele lucrari in derulare se finalizeaza) cu ocazia unui astfel de eveniment. Aceasta valoare adaugata turismului nemtean va fi utila si dupa Congres (mai ales     in cazul turistilor straini) si ce este mai important, va fi exploatabila pe termen lung.

 

  1. Key -point pentru turismul nemtean si dezvoltarea durabila a comunitatilor rurale

ECRT poate fi deopotriva un punct de plecare si o oportunitate pentru :

–          schimbarea in bine a mentalitatii populatiei locale vis-a-vis de turisti

–          armonizarea intereselor mediului de afaceri, in special a tur-operatorilor         si proprietarilor de structuri de primire turistica

–           dezvoltarea sectorului serviciilor publice si private adresate turistilor            cat si a micilor afaceri conexe (alimente eco, productia de obiecte souvenir, vanatoarea si pescuitul, cresterea cailor pentru agrement, pastoritul, intretinerea lacurilor, padurilor, gradinilor si gazonului, diverse lucrari               si reparatii pentru pensiuni, taximetrie, alimentatie publica, etc)

 

Consecintele imediate (recunoasterea zonei ca o destinatie turistica de sine statatoare, promovarea externa, armonizarea resurselor, up-gradarea interfetei locale cu turistul, etc) dar si efectele colaterale si pe termen lung ale Congresului    pot constitui masa critica pentru transformarea Municipiului Piatra Neamt intr-o veritabila  statiune turistica si pentru valorificarea uneia din principalele resurse       pe care le are Tinutului Neamtului.

De asemenea, nu este deloc neglijabil efectul pe care il va avea acest eveniment pentru dezvoltarea industriei turistice din zona rurala a Neamtului, care, alaturi        de agricultura, poate constitui o solutie de supravietuire pe termen lung si chiar        de dezvoltare durabila.

Daca tinerii din zona rurala nu mai sint atrasi de sectorul agricol, industria turismului poate constitui o alternativa la cautarea unui loc de munca in strainatate.

Mai mult, aplicantii eligibili din mediul rural pot sa-si valorifice potentialul turistic prin accesarea PNDR masura 3.1.3.

Din acest punct de vedere, atat pentru ei cat si pentru intreaga populatie din zona rurala, Congresul European de Turism Rural 2012 poate insemna o lectie importanta : aceea ca mai multe familii din satul de pe Valea Bistritei, de langa una din numeroasele Manastiri sau de la poalele Ceahlaului, pot trai din turism.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. batranu spune

    Un alt incult aflat „in sluba cetateanului”, platit din banii nostrii, ne jigneste bruma de inteligenta ramasa, prin gramatica de balta si punctul sau la replica din care nimeni nu intelege o iota.

    Asteptam o reactie din partea Primariei pentru acest personaj neavenit.

  2. Gelu spune

    N-am inteles nimic din „comunicarea” primariei.
    N-am inteles nici pe ce criterii a fost angajata acolo persoana ce a putut sa debiteze acest drept la replica.
    „ve-ti gasi”???Hello primaria,verificati un pic nepotii si nepoatele plantati in „Serviciul Comunicare si bla bla” daca au absolvit scoala generala inainte de Bac si cele 3 facultati.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate