Rezultatele campaniei preventive „SEATBELT”

0

În perioada 10-16 septembrie 2012, politistii Serviciului Rutier Neamt au acționat pe linia folosirii centurii de sigurantă, în cadrul campaniei preventive „SEATBELT”, activitate coordonată de Organizatia Politiilor Rutiere Europene (TISPOL).
Scopul acestei actiuni a fost reprezentat de constientizarea participantilor la trafic asupra importantei utilizării centurii de sigurantă si sanctionarea nerespectării acestei obligatii prevăzute de legislatia rutieră.
Polițiștii rutieri au efectuat controale pe parcursul întregii săptămâni, urmărind gradul de folosire a centurii de sigurantă, atât de către conducătorii auto cât si de către pasagerii din autovehicule.
Pe parcursul acțiunilor, au fost verificate toate categoriile de autovehicule, atât cele înmatriculate în Romania, cât si cele înmatriculate în alte state.
În cadrul acțiunii, au fost aplicate 495 de sancțiuni contravenționale pentru nefolosirea centurii de siguranță, din care 482 conducătorilor auto și pasagerilor de pe locul din dreapta față și 13 sancțiuni ocupanților locurilor din spate ale autovehiculelor.
Reamintim că nefolosirea centurii de sigurantă de către conducătorii auto se sanctionează cu 2-3 puncte amendă (140 – 210 lei) și 2 puncte penalizare, iar de către pasageri cu aceeași amendă, fără aplicarea punctelor de penalizare.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate