CULTURĂ ILEGALĂ DE CANNABIS, DESCOPERITĂ LA NEAMT

0

 

Politistii de combatere a criminalitătii organizate din cadrul S.C.C.O. Neamt si procurorii D.I.I.C.O.T. au descoperit 425 de plante de cannabis, în greutate totală de 58 de kg, ce urmau a fi comercializate în Italia, contra sumei de 200.000 de euro. Doi bărbati au fost retinuti pentru trafic de droguri de risc.

La data de 14 septembrie a.c., politisti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitătii Organizate Neamt si procurori D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamt, cu sprijinul politistilor din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Neamt, beneficiind de suportul de specialitate al ofiterilor Directiei Operatiuni Speciale – I.G.P.R. si D.G.I.P.I, au identificat două persoane care cultivau ilegal cannabis.

Suspectii au fost identificati ca fiind L. Petru, de 42 de ani, din comuna Ion Neculce, judetul Iasi si P. Stefan, de 23 de ani, din orasul Tg. Frumos, judetul Iasi.

În urma perchezitiei efectuate la locuinta lui L. Petru, au fost descoperite obiecte si aparatură necesare cultivării cannabisului, respectiv tubulatură si ventilatoare pentru aerisire, lămpi speciale pentru iluminat si încălzit, 520 de ghivece, pământ cu îngrăsământ si fertilizatori. De asemenea, au mai fost găsite un pistol cu aer comprimat, o arbaletă, munitia necesară acestora si suma de 1.700 de euro.

Din investigatii a reiesit că acesta, de la începutul anului 2012, a întretinut în locuinta sa o cultură de cannabis. Ulterior, în cursul lunii aprilie, răsadurile au fost transferate în mediu natural, într-un lan de porumb din comuna Stănita, judetul Neamt, pe o suprafată de aproximativ 400 mp. Acolo, politistii au identificat 425 de plante având caracteristicile cannabisului, în diferite stadii de crestere si dezvoltare, în greutate totală de 58 de kg. Plantele urmau a fi preparate, transportate si comercializate în Italia, contra sumei de 200.000 de euro.

În urma probatoriului administrat în cauză, cei doi suspecti au fost retinuti pentru 24 de ore, de către procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamt, sub aspectul săvârsirii infractiunii de trafic de droguri de risc.

L. Petru a fost prezentat Tribunalului Neamt cu propunere de arestare preventivă, iar instanta a emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile. Fată de P. Stefan s-a luat măsura obligării de a nu părăsi tara.

 

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate