România trimite în Ucraina combustibil, alimente și produse de necesitate în valoare de 5 milioane de lei

0

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 27 februarie 2022, Hotărârea numărul 10 prin care România acordă Ucrainei, cu titlu gratuit, alimente și produse de necesitate.

„Comitetul Național pentru Situații de Urgență adoptă prezenta HOTĂRÂRE:

Art. 1 – (1) Se aprobă acordarea de asistența internațională, cu titlu gratuit, pentru Ucraina, din stocurile constituite ca rezerve de stat aflate în administrarea Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale (ANRSPS), constând în cantitățile de produse prevăzute în anexa la prezenta hotărâre.

(2) Transportul cantităților de produse din anexă se asigură de către ANRSPS și/sau Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Art. 2 – (1) Fondurile necesare executării transportului prevăzut la art. 1 alin. 2 se suportă, după caz, din bugetul ANRSPS sau din bugetul Ministerului Afacerilor Interne, prin structurile Inspectoratul general pentru Situații de Urgență.

(2) Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va întreprinde demersurile necesare pentru rambursarea cheltuielilor eligibile de transport din bugetul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii, conform prevederilor legale.

Art. 3 – (1) Ministerul Afacerilor Externe sprijină procesul de finalizare a documentației aferente realizării asistenței internaționale oferite de către România.

(2) Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

PREȘEDINTELE COMITETULUI NAȚIONAL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ

PRIM-MINISTRU NICOLAE-IONEL CIUCĂ”

Anexa_la_HCNSU_nr._10_din_27.02.2022

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate