Proiect de lege: Probe noi pentru elevi la Evaluarea Națională – Pentru unii mumă, pentru alții ciumă

0

Elevii ar putea susţine probe noi la evaluarea naţională. De exemplu la sport şi la igienă. Este propunerea mai multor parlamentari care au şi depus un proiect de lege în acest sens. Printre ei şi fostul ministru al Educaţiei, Monica Anisie.

Atât părinţii cât şi elevii sunt revoltaţi de idee şi spun că educaţia este tratată precum restul problemelor din ţară, adică de la coadă la cap, deoarece, știm cu toții că în multe școli, mai ales din mediul rural, elevii nu au acces la condiții foarte bune (nu au săli de sport, fac orele de educație fizică în sala de curs, printre bănci, sau merg la toaletă afară, în curtea școlii, de chiuvetă pentru a se spăla pe mâini nici nu mai discutăm…).

Conform proiectului, prima evaluare nouă ar urma să apară la clasa a II-a şi a IV-a. Elevii ar urma să dea un test privind cunoştinţele lor despre un stil de viaţă activ. Apoi, la finalul clasei a VI-a, ar urma să susţină o probă la sport şi alta la igienă personală, nutriţie şi fair-play. În final, elevii de clasa a VIII-a ar urma să primească şi ei 3 probe noi: una de utilizare a calculatorului, una de educaţie civică şi una de sport. Pentru fiecare probă, elevii vor primi un calificativ.

Matei Bogdan, fost ministru, iniţiator: „România se află pe ultimele locuri din punct de vedere al practicării al exerciţiului fizic atât în rândul dar mai ales în rândul elevilor.

31 de parlamentari au semnat propunerea legislativă, printre ei, şi fostul ministru al Educaţiei, Monica Anisie, dar şi fostul ministru al Tineretului și Sportului, Matei Bogdan.

Momentan, nici pentru iniţiatori nu este foarte clar cum ar urma să arate probele. Cert este, spun aceștia, că rezultatele obținute la aceste probe nu vor fi luate în considerare pentru calcularea notei finale, cu care elevii se vor înscrie la liceu.

Proiectul de lege a fost depus săptămâna trecută la Senat, dar dacă trece pe repede înainte noile probe ar putea fi obligatorii de anul viitor.  

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate