Unul cu sapa, doi cu mapa

5

La spitalul din Piatra Neamt sunt 1390 angajati dintre care 128 nemedicali, fara a calcula firma de paza , firmele care fac intretinere la echipamente , etc .
Cel mai mare salariu net este de 11049 RON / luna ( 110.490.000 lei vechi / luna ) .

In lista cu angajati vedem 23 de economisti ( zece la contabilitate )  , 80 de muncitori si alte tipuri de salariati inexistenti in acest numar sau pe aceste posturi la nici un spital privat din Europa .

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
5 Comentarii
  1. nationalistu` spune

    Da Cristina.Ai dreptate.Insa minunatul nostru popor este compus in imensa lui majoritate din specialisti in orice fel de domeniu.De la fabricarea spaghetelor,obstretica ginecologie si pana la cel mai mic secret al universului si cosmosului.Asa ca… trebuie sa taci si sa asculti.In fata specialistilor nu ai succes. Iesi acum pe strada si alege orice trecator,pune-i o intrebare despre orice si vei vedea ca-ti va raspunde.Intreaba-l in ce domeniu are studii,sau in ce domeniu lucreaza si vei vedea ca nu are nici un fel de treaba cu ce l-ai intrebat.

  2. Cristina Atanasoaie spune

    Din pacate ,o unitate sanitara nu poate functiona numai cu medici, asistenti sau alte categorii de personal sanitar.

  3. Cristina Atanasoaie spune

    normativul stabilit de MS prevede 123 posturi muncitor pentru functionarea spitalului cu 883 de paturi,ambulatoriu integrat si sistem pavilionar,de altfel cel mai mare si mai complex spital din judet.

  4. Cristina Atanasoaie spune

    Din cei 80 de muncitori amintim:11 liftieri care lucreaza in ture.8 fochisti fara de care centrala termica nu ar putea functiona,11 bucatari care lucreaza tot in ture,3 cond. auto care folosesc la externari si pe masina de la medicina legala,3 telefonisti,2 electricieni,desi ar fi nevoie de 5,2 electrocaristi care tranporta materiale necesare functionarii sectiilor,muncitori pentru intretinerea spatiilor si lista continua toti avand atributii bine stabilite.

    ADMIN : Datele prezentate de dumneavoastra sunt reale 100% . Eu nu sunt specialist in sanatate, dar va pot expune si o alta viziune asupra lucrurilor :
    – 8 fochisti = centrala termica automatizata – 3 angajati ( la cati bani au fost deturnati in numele centralei se putea realiza pana acum )
    – 11 bucatari = externalizare preparare mancare , se da un spatiu firmei care ia acest serviciu ca sa isi faca si un „impinge tava” sa aiba si profit si situatia putea fi rezolvata de mult timp , nu ca acum cand pacientii mananca chestii de 5 lei / zi
    – 3 conducatori auto , poate aici ar trebui mai multi
    – 3 telefonisti – suntem in 2012 . Orice centrala automata poate face treaba asta .
    – 2 electricieni – externalizare
    – 2 electrocaristi – este nevoie
    si lista poate continua in viziunea unui manager care activeaza in sectorul privat unde fiecare resursa este bine dramaluita .
    Eu personal am vazut personaje angajate la spital care sunt atat de incompetente si inutile incat ar produce mai putine pagube spitalului daca ar primi salarul intreg dar ar sta acasa . Dupa cum comentati se pare ca sunteti din interiorul sistemului si inseamna ca stiti foarte bine ce specimene aveti pe acolo si care stau doar in baza unor relatii de rudenie . Despre asta este vorba, despre lucrurile , posturile si angajatii care nu ar putea exista intr-un sistem privat.

  5. mihai spune

    probabil de aceea avem servicii medicale asa de bune! decat s-avem specialisti, medici si asistente, mai bine functionari! dar daca functionarii are pile…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate