Risc iminent ca Facebook și Instagram să fie închise în Europa. Avertizarea companiei mamă, Meta

0

Facebook și Instagram ar putea fi închise în toată Europa, a declarat compania-mamă Meta. Problema se reduce la reglementările europene privind protecția datelor care împiedică Meta, compania cunoscută anterior sub numele de Facebook, să transfere, să stocheze și să prelucreze datele europenilor pe serverele din SUA.

În raportul său anual către US Securities and Exchange Commission, autoritatea financiară a țării, Meta a avertizat joia trecută că, dacă nu va fi adoptat un nou cadru și compania nu ar mai putea utiliza modelul actual de acorduri, probabil că va trebui să plece de pe continentul european. Meta a declarat că procesarea datelor utilizatorilor între țări este crucială pentru orientarea afacerilor și reclamelor.

Iată ce se arată în raportul Meta:

Suntem supuși unor legi și reglementări în evoluție care dictează dacă, cum și în ce circumstanțe putem transfera, procesa și/sau primi anumite date esențiale pentru operațiunile noastre, inclusiv date partajate între țările sau regiunile în care activăm și datele partajate între produsele și serviciile noastre.

Dacă nu putem transfera date între țările și regiunile în care ne desfășurăm activitatea sau dacă avem restricții de a partaja date între produsele noastre și servicii, acest lucru ar putea afecta capacitatea noastră de a ne furniza serviciile, modul în care ne furnizăm serviciile sau capacitatea noastră de a promova reclame, ceea ce ar putea afecta negativ rezultatele noastre financiare.

De exemplu, Privacy Shield, un cadru de transfer pe care ne-am bazat pentru datele transferate din Uniunea Europeană în Statele Unite, a fost invalidat în iulie 2020 de Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE).

Celelalte elemente pe care se bazează Meta pentru a transfera astfel de date, cum ar fi Clauzele Contractuale Standard (SCC), au fost supuse controlului de reglementare și judiciar.

În august 2020, am primit un proiect preliminar de decizie de la Comisia Irlandeză pentru Protecția Datelor (IDPC), care a propus în mod preliminar că astfel de transferuri de date ale utilizatorilor din Uniunea Europeană către Statele Unite ar trebui suspendate. Credem că o decizie finală în această anchetă ar putea fi emisă încă din prima jumătate a anului 2022.

În cazul în care nu este adoptat un cadru translatlantic de transfer de date și nu putem continua să ne bazăm pe SCC sau pe alte mijloace alternative de transfer de date din Europa către Statele Unite, probabil că nu vom putea oferi un număr dintre cele mai importante produse și servicii ale noastre, inclusiv Facebook și Instagram, în Europa, ceea ce ar ne afectează în mod semnificativ și negativ afacerea, situația financiară și rezultatele operațiunilor.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate