Când se va circula pe o singură bandă în Piatra-Neamț, cu motocicliștii ce facem?

1
FOTO pamflet

În Piatra-Neamț se implementează un proiect de mobilitate urbană care e de fapt un dezastru prin care se sifonează milioane de euro și care va nenoroci traficul în Piatra-Neamț.

În acest proiect se prevede să fie o bandă de circulație pentru transportul în comun, ambulanțe, pompieri, poliție și o bandă pentru autoturismele personale și transportul de marfă.

Ca prostia să fie până la capăt, cele două benzi vor fi separate fizic, probabil prin piloni.

În aceste condiții, motocicletele vor circula pe banda de mers unde vor fi și mașinile adică se vor strecura la câțiva centimetri de mașinile din trafic.

Să nu ai pe unde să depășești sau pe unde să fii depășit de o motocicletă este unul dintre cele mai periculoase lucruri. Din câte se pare, somitățile care au făcut acest proiect de mobilitate urbană s-au gândit că, după implementarea sa, motocicletele vor sta cuminți la rând în coloana cu mașini.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Rudolf Schmidt spune

    O observatie foarte corecta. Insa, mai apare o problema grava: cum vor circula, pe o singura banda, fara posibilitate de depasire, salvarea, politia si pompierii care se duc sau se intorc simultan de la o interventie? Oare primarului i-ar conveni ca intr-o salvare blocata in trafic de doua-trei microbuze, sa se afle o ruda a domniei sale? S-a gandit careva dintre capetele luminate din primarie cam cate dosare penale vor avea tocmai pentru ca nu se va putea interveni in timp util, in caz de necesitate, la un infarct sau accident rutier, de exemplu? Daca mie mi-ar muri in ambulanta o ruda din cauza idioteniei asteia de proiect, pai le-as lua in instanta si chilotii de pe ei celor care l-au promovat si aprobat FARA un studiu de oportunitate si necesitate obiectiv (l-am citit pe cel existent cu mare atentie si e o porcarie). Poate, totusi, ne explica cineva din primarie (poate chiar primarul?) ce interese private exista de s-au pus cu distrugerea pe orasul asta. Ca arata cat de cat OK inainte de 2020. Si, poate, ne exlica si cei de la rutiera (care si-au pus avizul pe proiect, nu?), ce se va intampla in sensurile giratorii, unde se va „varsa„ circulatia de pe toate benzile. Ce haos va fi? Consider ca nu e un program gandit serios, si cred ca dupa ce se va finaliza, in scurt timp se va reveni la situatia actuala. Si-atunci, ia ghiciti, oare de ce se doreste atat de mult implementarea acestei tampenii pompos denumita „smart city„? Ca eu nu prea inteleg…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate