Sanctuarul Libearty a rămas fără Rege: King, de la Vânători-Neamț, a plecat spre Ursa Mare

0

O veste tristă a venit astăzi de la sanctuarul de urși Libearty din Zărnești, Brașov. Ursul King a plecat într-o nouă călătorie, spre libertatea dintr-o lume mai bună. King este un urs care a fost preluat de sanctuarul Zărnești după multe demersuri de eliberare a acestuia din cușca în care a stat peste 2 decenii la Grădina Zoologică din Vânători-Neamț.

Click aici pentru povestea relocării lui KING.

La 28 de ani, după numai trei ani petrecuți în natură, King s-a întins pe pământul încălzit de soare în aceste zile și a închis ochii pentru totdeauna. A făcut-o demn, la umbra copacilor, nu pe o bucată de ciment rece, acel ciment care i-a fost culcus timp de 25 de ani, la Grădina Zoologică Vânători – Neamț. Fiecare urs plecat lasă răni adânci căci fiecare poartă o parte din sufletul nostru. Alți urși au însă nevoie de noi, iar datoria noastră este să le oferim o viață demnă departe de pericole, gratii, foame sau sete. Ei nu ne au decât pe noi.”, transmite Sanctuarul.

King a ajuns la Libearty în octombrie 2018, după ce Asociația „Milioane de prieteni“ a încercat mai bine de 10 ani să îl preia din locul cu gratii din Neamț, unde oamenii l-au numit Bobiță. Toate cheltuielile medicale și cele pentru transportul său în rezervația de la Zărnești au fost suportate de către Welttierschutzgesellschaft (WTG).

„Este chiar anotimpul urșilor bătrâni și se numesc între ei? După Mura, Lidia, Odi, sanctuarul Libearty a rămas fără Rege. Ursul mare și extrem de blând a plecat în lumea celor fericiți și liberi. Trei ani s-a bucurat de un cer fără gratii, natură, cântecul păsărilor, a dormit pe frunze și a băut apă dulce de câte ori a vrut.

Viața lui a fost o lecție de supraviețuire. Aruncat într-o cușcă de beton, cu bare groase de fier în jur, se uita cu frică la oamenii care urmau să-l vadă la Grădina Zoologică Dragoș Vodă din Neamț.

Deși acolo sunt hectare întregi de pădure, Bobița, așa cum îi spuneau îngrijitorii, nu a avut voie să alerge liber. Betonul care l-a mințit o viață i-a măcinat oasele și sănătatea și s-a resemnat.

În comparație cu alți urși care au trăit prea mulți ani închiși, King nu mergea în cerc și nici nu avea acea mișcare să vină și să plece. Acum îi plăcea să doarmă pe iarbă, să mănânce ghinde și să se scalde în piscină oricând avea nevoie.

Zbor lin, ursule mare! Aleargă fericit în Ursa Mare, împreună cu ceilalți dragi nouă. Esti liber acum!”, este mesajul emoționant transmis de Sanctuar.

Mulțumim Sanctuarului Libearty pentru toată munca depusă în reabilitarea urșilor ținuți în captivitate. I-au oferit lui King 3 ani de cer fără gratii.

Donează și fii și tu parte din salvarea acestor urși: https://millionsoffriends.org/doneaza/

FOTO: AMP Libearty – Bear Sanctuary 

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate