La concursurile de la spital, unii candidați au răspunsurile dinainte?

4

Prin oraș umblă zvonul că unii candidați la concursurile de la spital, contra unei sume consistente de bani, primesc dinainte răspunsurile de la testele examenului. Fiind elaborate la distanță de timp mică față de examen, răspunsurile nu se pot învăța ci trebuie folosite copiuțe.

Sincer ni s-a părut cam exagerată povestea dar ținând cont că ieri a fost arestată o doamnă de la DSP pentru că ar fi aranjat un examen la spital, am zis să verificăm. Astfel, azi, cu 15 minute înainte de ora 13:00 când știam că va avea loc un concurs pentru ocuparea unor posturi la spital ne-am prezentat la locul desfășurării probei și am cerut permisiunea președintei comisiei să luăm câteva imagini în variantă video din timpul desfășurării examenului. Desigur că ne-am luat angajamentul să nu deranjăm și să blurăm fețele candidaților și să respectăm intimitatea acestora.

Inutil am explicat că este de mare interes public acest lucru și mai ales este în interesul spitalului de a arăta oamenilor din Piatra-Neamț că se desfășoară corect aceste concursuri. Răspunsul a fost negativ – ba chiar un domn de la biroul de personal al spitalului, care a devenit brusc foarte agitat o dată cu vederea presei, ne-a zis să nu mai deranjăm comisia că el are de pregătit un examen.

Ar fi fost frumos să vedem cum se desfășoară un astfel de concurs de ocupare a unor posturi la spitalul unde lumea din oraș spune că se intră doar cu mită, dar comisia și în special domnul de la personal, au ales să nu permită acest lucru. „Credeți că e corect și nu cercetați”- pare a fi deviza celor care se ocupă de angajările de la spitalul din Piatra-Neamț.

Este frustrant să vezi cum o gașcă de oameni plătiți din banii tai fac cum consideră și mai aruncă și cu flit. E anormal ca într-un oraș unde se vorbește pe stradă și în rechizitoriile procurorilor despre câte mii de euro costă un post la spital să se interzică filmarea concursurilor de angajare. Dar, ce să faci? Mafia din spital este mai presus de orice. Că nu există o transparență și că se vorbește la orice colț despre șpăgile date…sunt aspecte care nu par să deranjeze. Așa e cu durerea-n cot și sfidarea.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
4 Comentarii
  1. Alina spune

    Sunteti nedrepti! Vi s-a dat mura-n gura, informatie clara, despre circuitul mitei în angajarile aranjate la SJ NEAMT înca de pe vremea unei dubioase doamne de la sectia sterilizare, ajunsa în functia de directoare de îngrijiri peste noapte si care a umplut spitalul de incompetenti cu nume de asistenti pe bani cati mai multi. Meteahna e veche, scrieti articole dar nu aveti nici o trecere, de a va asculta cineva.
    .. POLITICA BAT-O VINA!

  2. Brîndușa Pascal spune

    Ați fost anunțați și cu privire la alte concursuri organizate de spital în care erau implicați oameni politici dar nu ați intervenit în nici un fel,. din frică sau din cine știe ce alte motive, așa că nu văd de ce acum vă miră această situație.

  3. Eu spune

    De referinta concursurile organizate pentru postul de registrator de acum 2 ani.blat pe fata.a verificat cineva cum s-au ocupat?

  4. Bebe spune

    Mafia de la ambulanță nu o vede nimeni bre?😀😀Tot trantesc aia ambulante la 150 000 bucata, 2 in 2 săptămâni, bun procentaj, bun șoferi!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate