Șobolanii nu apar din cauza primăriei ci din cauza lipsei de civilizație a oamenilor

2

Supărare mare în Piatra-Neamț că au început să apară șobolanii și toată vina este dată în capul primăriei Piatra-Neamț care nu ar fi făcut la timp deratizarea.

Fiind în afara oricărei suspiciuni că am lua apărarea primăriei, de data aceasta nu este doar la ei problema. Desigur ar fi trebuit să deratizeze, dar șobolanii nu apar unde nu e deratizat, ci apar unde este de mâncare. Dacă cetățenii nu ar depozita și ”uita” chestii de mâncare prin subsoluri, nu ar arunca gunoiul aiurea, nu ar produce mizerie comestibilă pentru șobolani peste tot, nici șobolanii nu s-ar înmulți atât de mult. Șobolanii cresc ritmul de reproducere și femela naște mai des și mai mulți pui doar în mediile unde se găsește multă mâncare. Cu cât mediul oferă mai multă hrană, cu atât șobolanii se înmulțesc mai mult.

Legătura directă dintre numărul șobolanilor și gradul de civilizație a cetățenilor este ușor de observat. Locurile unde vezi cu ochiul liber gunoiul sunt și locurile unde apar prima oară mai mulți șobolani. În afară de deratizare, curățenia este principalul factor care este ostil șobolanului urban.

Deci, înainte de a aștepta să vină primarul să deratizeze, ar trebui să lucrăm la propriul grad de civilizație. Momentan, multe zone din Piatra-Neamț au fost transformate de cetățenii care locuiesc acolo în adevărate autoserviri pentru șobolani și gândaci.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. Privitor spune

    Probabil sunt corecte afirmatiile, dar de exemplul cu noile containere intre str. Decebal si Burebista (vis a vis) de parcerea Laguna, din trei locuri de colectare a ramas unul singur, din care de regula hartie si cartoanele sunt ridicate la cateva saptamani, iar mai tot timpul (la sfarsit de saptamana nici nu se mai poate vorbi) gunoiul nu mai incape in containere si este aruncat pe jos. Este si lipsa de civilizatie, dar aici este si vina directa a primariei care a facut pentru sapte blocuri un singur loc de depozitare a gunoiului, precum si lipsa de control a activitati firmei ce ridica gunoiul (bine macar ca a marit taririfele si incaseaza pe nemunca si bataie de joc).

  2. Adrian D. spune

    Gunoiul ala sta înafara gunoiului cu un motiv :

    1.ori coșurile de gunoi sunt pline ( și aici intervine întrebarea, cu ce se ocupa firma de salubrizare)

    2.oamenii arunca gunoaiele lângă cos deoarece prin multe zone din oraș coșurile de gunoi nu sunt prevazute cu pedală pentru deschiderea clapei coșului de gunoi, și nimeni nu se risca sa pună mana pe clapele alea infecte. Aici soluție ar fi ori montarea pedalelor l coșurile unde lipsesc, ori curățarea săptămânală a coșurilor de gunoi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate