Urmează mari probleme cu apa la Piatra-Neamț și în special zona Dărmănești – Calea Romanului

3

Municipiul Piatra-Neamț a cunoscut o dezvoltare imobiliară deosebită prin extinderea zonei urbane spre Girov.

Din păcate, administrația locală a știut doar să încaseze taxe și impozite, nu să și investească. Astfel, noile zone urbane cu locuințe au fost racordate la rețelele apă/canal existente în Dărmănești – calea Romanului, etc.

Toate aceste rețele de utilități au fost realizate pe vremea comuniștilor pentru o dimensiune a orașului, dimensiune care acum s-a mărit considerabil, suprasolicitând țevile care sunt și ele expirate și trebuiau înlocuite de mulți ani.

Problemele cu furnizarea apei au început să apară odată cu aceste extinderi deoarece a trebuit mărită presiunea apei în conducte ca să poată ajunge până la noile blocuri. Această forțare a instalațiilor s-a făcut pe conducte vechi, subdimensionate, ruginite și expirate.

Ce vedem cu toții în ultima perioadă, cu zile întregi fără apă în unele zone ale orașului, este doar începutul. Instalațiile cedează acum în puncte esențiale și după fiecare reparație reluarea furnizării produce alte avarii. În curând vor ceda peste tot și simultan. Totul este dus dincolo de limite și instalațiile de livrare a apei vor ceda din ce în ce mai des și din ce în ce mai grav, mai greu de remediat.

Țevile de sub Piatra-Neamț aparțin în mare parte primăriei doar că primăria, în calitate de proprietar al instalației de livrare a apei, nu a alocat nici un leu pentru înlocuirea rețelelor expirate. De fapt primăria nici nu vrea să se știe că ea este proprietarul, ci vrea să credeți că e treaba ApaServ să schimbe țevile. Totuși, acum câțiva ani, primăria și-a adus aminte, în scopuri electorale, că ea este proprietarul instalațiilor. Dacă vă amintiți de circul acela ieftin în care ziceau că e prea scumpă apa la Piatra-Neamț și dau instalația lor să o administreze o altă firmă. Atunci instalația era a primăriei și o luau de la ApaServ și o dădeau la ApaVital. Acum, când instalația cedează zilnic, nu mai e a lor…

În baza că primăria va schimba țevile de apă și le va redimensiona pentru noile cerințe urbane vă recomandăm să aveți în permanență rezerve de apă potabilă. Vin vremuri grele.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
  1. Vasile spune

    Puteți spune la ce preț?

  2. Razes spune

    Foarte mari probleme sunt si in zona Ocol ! Incepand de la casele de copii pana la intrarea in Garcina zona e alimentata din rezervorul R6 pe cale gravitationala!!!! Sa nu mai spunem ca la capatul conductei Ocolul Silvic Garcina care are sere si pepiniere absoarbe cantitati imense de apa !!! In mod normal nu ai voie sa faci culturi din apa tratata pentru zone urbane ! Nu ne impuie capul Apa Serv sa nu irigam cu apa lor ???? Cum de OS Garcina consuma si 300mc de apa /zi echivalentul a 300 de case ????? Acesta e un factor agravant al situatiei din zona !
    Vara nu este apa in zona decat noaptea !
    Cu primarul actual ma indoiesc ca se va rezolva ceva ! Pare cazut de pe alta planeta ! Nici cu ceilalti nu ne putem lauda !
    Decat sa faca proiecte fanteziste mai bine s-ar gandi la o dezoltare durabila a orasului ! Unde esti Nicu Albu ??????

  3. cris spune

    Am si eu intrebare.
    Daca APASERV vinde apa(primita gratis ) la preturi exorbitante pentru veniturile locuitorilor jud.Neamt
    Cine ar trebui sa inlocuiasca reteua veche?

    ADMIN: Apaserv plăteste apa pe care o ia din lac sau din subteran…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate