25 MARTIE – ZIUA POLIŢIEI ROMÂNE

2

La data de 25 Martie 2012, Poliţia Română aniversează 190 de ani de atestare documentară şi ca în fiecare an Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Neamţ este alături de cetăţeni de Ziua Poliţiei Române.


Cu această ocazie,pietrenii sunt invitati, în Piaţa Ştefan cel Mare, vineri, 23 martie, începând cu ora 12.00, la atelierele de prezentare a activităţilor de zi cu zi a poliţiştilor, unde vor fi expuse şi o parte din echipamentele din dotarea poliţiei.
Cei interesaţi pot vedea: autolaboratorul din dotarea Serviciului Criminalistic, arme aflate în custodia Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, autoturisme cu radar din dotarea Serviciului Rutier. Nu vor lipsi exerciţiile tactice executate de luptătorii Serviciului pentru Intervenţii Rapide Neamţ şi demonstraţiile cu câinii de serviciu.
Poliţiştii de proximitate, poliţiştii rutieri şi ofiţerii de prevenire vor oferi pliante cu mesaje preventive şi sfaturi utile şi vor prezenta campaniile, aflate în derulare la nivelul Poliţiei Române, pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii.
Invitatia este adresata si cetatenilor din municipiul Roman, unde duminică, 25 martie 2012, începând de la ora 12.00, în centrul oraşului, se va desfăşura acelaşi tip de activitate.

Tot în contextul sărbătoririi Zilei Poliţiei Române, vineri 23 martie a.c., de la ora 13.00, la Teatrul de Joacă al Bibliotecii Judeţene „G.T. Kirileanu”, din Piatra Neamţ, poliţiştii de proximitate, familiile şi prietenii acestora vor participa la o reprezentaţie a spectacolului „Paris, mon amour”, realizat cu liceeni din Piatra Neamţ. Spectacolul urmăreşte, prin mesajul transmis, conştientizarea tinerilor cu privire la efectele abandonului şcolar, cu privire la riscul anturajelor dubioase, pericolele unor infracţiuni şi necesitatea adoptării de către aceştia a unei conduite preventive. În aceeaşi zi de la ora 17.00, în locaţia menţionată anterior, va mai avea loc o reprezentaţie a spectacolului la care cetăţenii interesaţi pot participa, intrarea fiind liberă în limita celor 100 de locuri disponibile.

Pentru marcarea Zilei Poliţiei Române, Asociaţia Sportivă „Dinamo” Piatra Neamţ organizează, pentru poliţişti, în perioada 20 – 23 martie competiţii sportive de fotbal în sală, tenis de masă, volei, şah şi atletism. Câştigătorii vor fi recompensaţi cu diplome şi premii în bani.

În data de 23 martie 2012, la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ va avea loc şedinţa festivă, la care vor participa oficialităţile din judeţ şi şefii instituţiilor cu care Poliţia Neamţ colaborează, în cadrul căreia vor fi înmânate premii câştigătorilor concursurilor sportive, vor fi nominalizaţi poliţiştii avansaţi în gradele profesionale următoare şi vor fi recompensaţi de conducerea IPJ Neamţ, cu mulţumiri scrise, poliţiştii care şi-au îndeplinit în mod exemplar atribuţiunile de serviciu.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. Dismerdatu spune

    Buna ziua !
    Poate politisti cinstiti si responsabili, poate , poate in sfirsit se vor uni si vor gasi vreo solutie anul acesta cu ocazia schimbarii puterii de la Conducerea Romaniei pentru a denunte politistii cu musca pe caciula in vederea revocarii lor si de curatire exemplara a sistemului.

  2. Gelu spune

    Voi ati vazut vreodata „politistul de proximitate”?
    Eu incerc sa-l identific la mine in cartier de vreo cativa ani,dar n-am reusit.
    Are pe net un nume,o poza,o fisa a postului.
    Puteti si voi sa-l cunoasteti pe-al vostru daca-l cautati pe site…in rest nu foloseste nimanui la nimic,la fel cum inutila este si Politia Comunitara.
    Daca aveti vreo problema,formati 112…
    N-o sa va simtiti protejati 100%,dar macar aveti o sansa…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate