Ministrul Educației, Monica Anisie, anunță că lucrările elevilor vor merge pentru corectare în alt județ

0

Ministrul Educației a susținut astăzi , 14 iunie, o conferință de presă al cărei subiect a fost examenul de Evaluare Națională.

Prima etapă începe mâine cu proba de Limba și literatura română, iar cea de-a doua etapă, rezervată pentru elevii care la triajul epidemiologic cu temperatura de peste 37,3 grade sau care se află în izolare, va începe în 29 iunie.

Accesul în centrele de examen se va face până la ora 8:30. Fiecare unitate a stabilit un grafic în așa fel încât să nu existe aglomerație la porțile școlilor si să se respecte măsurile de combatere a îmbolnăvirilor. La poarta unității de învățământ va exista un cadru medical care va realiza triajul epidemiologic si va îndruma elevii către sălile de examen, împreună cu un cadru didactic din comisia de examen.

Pentru copiii a căror temperatură este peste 37,3 grade, ministrul Educației recomandă cadrelor medicale să repete succesiv de 3 ori acel procedeu, la un interval de 2-5 minute.

Ministrul Educației a făcut și un anunț de ultimă oră, anul acesta, lucrările vor merge pentru corectare în alt județ.

Anul acesta, spre deosebire de anul trecut, lucrările vor merge pentru a fi evaluate în alt județ decât cel din care fac parte elevii.”, precizat ministrul Educației, Monica Anisie.

Conferința de presă poate fi vizualizată în întregime AICI

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate