N-ai văzut așa ceva! Un nemțean a sunat la poliție să vină să îl amendeze și… a luat amendă

1

În urma unei altercații verbale avute cu administratorul unei unități din Piatra-Neamț, câteva persoane care fumau pe terasă s-au supărat și au sunat personal la poliția locală să vină să-i amendeze, dar să sancționeze și localul.
Motivul invocat a fost că doar lor li s-a spus să nu mai fumeze, deși erau și alții care fumau la alte mese.

Polițiștii locali sosiți la fața locului au avut un șoc. Le-a luat ceva timp să înțeleagă că au fost chemați să dea amenzi chiar de cei care urmau să fie amendați. A fost nevoie ca aceștia să le arate telefonul de pe care s-a făcut apelul la poliție și să-i roage să aplice legea.

După ce polițiștii și-au făcut cruce și au ieșit din blocaj nu au avut ce face și au aplicat sancțiuni cu amenzi celor care fumau, adică celor care sunaseră la poliție și au aplicat și o sancțiune cu avertisment localului.

Dincolo de ineditul situației ea ne arată o mare problemă a legii antifumatului în locurile publice. Orice om se poate duce într-un local, își aprinde o țigară, cheamă poliția, ia amendă 100 lei el și 5.000 lei localul. Acest viciu al legii dă posibilitatea oricui să falimenteze sau să închidă orice local.
Legea trebuie repede modificată în sensul în care în locurile unde este afișat fumatul interzis să nu mai poată fi sancționat localul. Momentan polițiștii au înțeles situația și au dat doar avertisment localului, dar ar fi putut la fel de bine să aplice o amendă de 5.000 lei fără nicio problemă.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. BV spune

    Ce alta solutie aveati daca erati in locul acelor politisti locali?
    Eu consider ca in situatia prezentata in acest articol s-au luat masurile legale corect si inteligent aplicate.
    Ei aplica legea asa cum este valabila la momentul constatării contraventiei.
    CETATENII AU DREPTUL LEGAL SA PROPUNA MODIFICARI ALE LEGISLATIEI IN VIGOARE.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate