Jandarmii au prins un hot de posete

1

Luni 12 decembrie a.c., în jurul orelor 13.00, un subofiţer jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ, în timp ce se deplasa spre serviciu, pe strada Ana Ipătescu din mun. Piatra Neamţ, a observat o femeie de aproximativ 55-60 ani, ce alerga după un tânăr şi striga că i-a furat geanta.

Jandarmul l-a urmărit pe făptuitor şi, în imediata apropiere, fiind ajutat de un cetăţean, a reuşit să-l reţină. A fost chemată echipa de intervenţie a Detaşamentului Mobil şi a fost identificat autorul S.V, de 13 ani, din Piatra Neamţ. Femeia a povestit că s-a aşezat pe o bancă să se odihnească şi şi-a lăsat poşeta lângă ea, iar într-un moment de neatenţie i-a fost sustrasă, autorul încercând să scape prin fugă.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi a fost restituit părţii vătămate, iar jandarmii i-au întocmit tânărului actele premergătoare sub aspectul săvârşirii unei fapte susceptibile de a fi furt calificat, dosarul fiind înaintat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ în vederea continuării cercetărilor.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. MIHAIL-SORIN GAIDAU spune

    În holul din vecinătatea ”BILLA”(fost ”UNIC”), mai ales seara, până la închiderea respectivului magazin, un grup de cerșetori minori(1-5) își fac veacul pe-acolo. În câteva rânduri, doi-trei dintre aceștia s-au specializat în furturi și tâlhării de mică anvergură. Victimele sunt persoane vârstnice, femei, pensionari… Peste drum, lângă librăria ”Humanitas”, există un gang…În acest gang sunt atacate și jefuite, uneori, persoane solitare. Între gang și blocul numit cândva C6(cel cu librăriile ”Calistrat Hogaș” și ”Cetatea Doamnei” la parter) au mai fost agresate și jefuite, de acești minori exersați, vârstnici și vârstnice, câteodată chiar și în scara blocului respectiv! Borfașii minori sunt bine căliți la cafteala încasată de cei care mai reușesc să-i prindă. Mi s-a întâmplat să scot din ghearele opiniei publice doi dintre micii infractori, pentru că ar fi fost linșați ziua în amiaza mare! Încasaseră destui bocanci la coaste și la figură și s-ar fi ajuns la ceva extrem de regretabil! Ferească Dumnezeu de furia mulțimii, domnilor guvernanți! Ceea ce mă miră peste măsură: avem POLIȚIE, avem POLIȚIE LOCALĂ(paralelă), avem JANDARMERIE dar avem și zone de mare impact rămase nesupravegheate! Se pot fixa unele camere de luat vederi în anumite spații, că nu costă cât lucrările faraonice și inutile angajate de Primăria Piatra Neamț, cu acordul iresponsabil al unor slugi-căpușă! Se practică și tâlhăriri ceva mai rafinate: ești atras în apropierea unui autoturism și înșfăcat până ești buzunărit riguros, etc. Nu mă gândesc, încă, la furtul de organe, practicat după o rețetă asemănătoare în America Centrală și de Sud, dar și pe continentul european(în Europa există oarecare discreție, că e la început de drum…)

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate