Cu mâna în ghips la Bacalaureatul de toamnă/ 69 de candidați au absentat la prima probă

0

Miercuri, 21 august, a debutat cea de-a doua sesiunea a examenului de Bacalaureat. Candidații au avut de susținut proba scrisă la Limba şi literatura română.

În județul Neamț, la prima probă sesiunii de toamnă Bacalaureatului s-au înscris 496 de elevi, dintre care au absentat 69. Nu a fost eliminat niciun elev.”, a menționat prof. Ioan Milea, inspector școlar adjunct și președintele comisiei județene a Bacalaureatului de toamnă.

Au fost prezenți în sălile de examen 427 de elevi.

Totodată, conform inspectorului școlar adjunct, prof. Ioan Milea, a fost înregistrată și o situație specială. Este vorba despre un candidat care și-a rupt mâna dreaptă, acestuia fiindu-i asigurate toate condițiile pentru susținerea examenului. Elevul în cauză a avut alături un asistent care i-a transcris pe foaie răspunsurile.

Accesul în cele trei centre de examen organizate la Piatra-Neamț ( Liceul Tehnologic Economic-Administrativ) , Târgu Neamț ( Colegiul Național „Ștefan cel Mare”) și Roman ( Colegiul Tehnic „Miron Costin” ) a avut loc în intervalul 7:30 – 8:30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidați.

Bacalaureatul continuă joi, 22 august, cu testul la limbă și literatură maternă, urmând ca vineri candidații să susțină proba obligatorie a profilului.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 3 septembrie. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12:00 și 16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 7 septembrie.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate