O viață sau o catedrală: Putem face acest apel umanitar mai viral decât incendiul de la Notre Dame?

0

Scrisoare deschisa tuturor senatorilor si deputatilor din guvernul Romaniei!

Rog mass-media sa ma ajute sa ajunga aceasta scrisoare pe masa lor.

Nu vin cu critici, nu vin cu acuze, vin doar cu sufletul in genunchi pentru a va ruga sa va opriti o clipa din treburile cotidiene si sa ascultati voi, toti, ruga mea. Sa urmati exemplul Frantei, chiar v-ati implicat in aceasta imensa donatie, stimati guvernanti.

Zilnic in lume mor de foame aproximativ 500 de copii. A ars Notre Dame, sincer imi pare rau, imensitate a culturii europene, in 24 de ore s-au strans 700 milioane euro. Bravo. Solidaritatea francezilor este de apreciat.

Ma intreb pentru copiii lumii care mor de foame, copiii Romaniei care mor prin spitale cat se poate strange in 24 de ore? Oare pe Dumnezeu, pe noi, oamenii, iubitori de divin, ce ne doare mai mult: o cladire arsa sau viata unui prunc? Sau viata unui adolescent caruia aripa mortii ii falfaie pe la ureche??

Exemplu: Romania, tara in care 225.000 de copii se duc zilnic flamanzi la culcare, in care 500 de copii mor de cancer. Va rog priviti un pic in spitale, haideti cu mine, daca va este teama, sa stergem impreuna lacrimile acestor micuti, acestor adolescenti.

Cersim din poarta-n poarta pentru ei, pentru tratamentele lor, chiar nu puteti face nimic?? Stiti ce inseamna sa-ti plece copilul la cer? Eu stiu. Sunt zile, nopti, cand plansul ei imi sfasie sufletul! A plecat la cer cu mult timp in urma, si totusi plansul a ramas aici, m-a ars, m-a facut scrum, apoi am putut sa fac din plansul ei, al fiicei mele, o punte de iubire intre om si Dumnezeu.

Am trecut prin Iad, imi gasisem culcus acolo pentru ca efectiv ma dezintegrasem, pentru mine era copilul meu, sufletul meu, viata mea, pentru sistem doar un numar, o statistica! Copiii bolnavi de cancer sunt o statistica pentru sistemul nostru, nimic mai mult, nu mai conteaza restul.

Asa ca intotdeauna mi-am dorit sa fiu langa ei, acesti puternici si mici eroi, alaturi de famiile lor, sa nu mai cunoasca nimeni Iadul cunoscut de mine. Uneori este de ajuns si o imbratisare, o vorba buna, un umar pe care sa plangi, o mana sa nu cazi in prapastie. Impreuna cu voi, noi, Asociatia Nascuta Inger si voluntarii sai, putem fi o speranta, un zambet, o bucurie pentru acesti super eroi!

Acum in asociatia noastra sunt trei copii grav bolnavi, Vladut, Bia si Maria. Daca voi, stimati guvernati, va donati jumatate din salariul pe o luna reusim sa cumparam tratamentul pentru doua luni acestor copii.

Ce spuneti? Va alaturati in acest nobil tel? De-a salva aceste vieti? Stiu, daca vreti, puteti, demonstrati ca va pasa, ca noi, poporul roman, contam pentru voi, ca viata unui micut conteaza pentru voi.

SEMNAT: CARMEN SUCIU, ASOCIAȚIA NĂSCUTĂ ÎNGER PIATRA-NEAMȚ

Cei care pot oferi ajutor o pot contacta pe Carmen Suciu la telefon 0770 405 849 sau pe Facebook aici.

Pentru donații în lei:

Asociația Născută Înger

CUI: 36063530

RO58BTRLRONCRT0345309301

BANCA Transilvania Piatra Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate