Autoritatile sunt mirate de ce programul „Rabla” a fost un esec in Neamt

2

In timp ce guvernantii se omoara sa gaseasca metode de impulsionare a economiei, dealerii de masini nu mai stiu ce oferte sa faca cu cate 3 cupoane de la Rabla, multi nemteni fiind pusi in situatia in care birocratia omoara initiativa.
Desi aparent este simplu sa duci o masina la Remat si sa primesti cuponul, in realitate este un adevarat calvar daca acea masina intradevar nu iti mai era utila.
Trecand peste faptul ca trebuie sa o echipezi cu toate cele necesare si trebuie sa o aduci pe roti, te trezesti ca ai nevoie de toate actele masinii, iar daca o parte din acte lipsesc, poti sa iti iei adio de la cupon. Ca sa faci din nou actele unei rable si sa o duci la indentificare la RAR trebuie sa fii nebun sau sa sa iti cauti de lucru.


Daca ai toate actele rablei si cumva nu mai ai motorul care era in acte sau ai schimbat aripa unde e trecuta nu stiu ce serie, te trezesti ca nu iti este primita rabla. Va dati seama ca majoritatea Daciilor provin de pe vremea comunista, cand fiecare barbat era si mecanic si spunea povesti despre cotele de segmentare si despre cum mai schimba el cate un motor. Ei bine, toate acele masini mestesugite trebuie duse la RAR, unde te programezi frumos pe internet, stai la coada, si un dibaci mester iti rescrie o serie noua pe motor si in nici un caz gratis.
In concluzie, toate rablele din Neamt care nu au actele in regula sau nu le mai au pur si simplu sau rablele la care nu mai corespunde nu stiu ce serie cu cea din acte nu sunt acceptate la frumosul program „Rabla”.
Aceeasi situatie etnobotanica este si in cazul in care ai avut un accident cu masina si ai lasat-o la un service in celalalt capat de tara sau in alta tara pentru ca nu mai aveai ce face cu ea sau efectiv, in traditionalul stil romanesc, ai dat-o tiganilor care cumpara fier vechi pentru ca te incurca rabla intrata pe jumatate in pamantul din curte. Ei bine, pentru toate aceste cazuri, la Neamt nu este posibil sa radiezi masina de la impozit si esti obligat sa platesti impozit pana la moarte pentru ca la Neamt legea este interpretata cu exces de zel si, daca nu ai actele de la Remat ca ai aruncat masina, ti se refuza radierea. Deci, in mintea celor de la taxe si impozite din Neamt, daca un tir a dat peste masina ta cand erai in Ucraina sau mai stiu eu pe unde, tu trebuie sa o aduci acasa si sa o dai la Remat, altfel singura sansa de radiere este sa dai in judecata sectia de taxe si impozite care refuza sa iti radieze masina.
Iar dupa aceste excese de zel care se regasesc preponderent in Neamt ne intrebam de ce avem nemteni care nu au mai platit impozitele de ani buni sau de ce dam inapoi  cupoanele de la „Rabla”.
Adevarul este ca autoritatile locale nu vor sa vina in sprijinul nemtenilor ca sa simplifice si sa aduca mai aproape de cetatean procedurile de radiere sau de intrare in programul „Rabla”, motiv pentru care in continuare ne vom fura caciula singuri si vom impozita abuziv masini care nu au mai vazut asfaltul de 15 ani si pe care nici nu le primim in programul „Rabla”.
Din aceasta poveste nemteni au de pierdut,iar autoritatile castiga impozitand autovehicule care nu mai exista. Nu e asa ca e frumos la noi ?

Satocrac Vasile

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. dihorul spune

    Nu domnule, atitudinea fata de actele unei masini trebuie sa fie serioasa pentru ca de asta exista serie de fabricatie si evidenta stricta asupra productiei de autovehicole, acestea ocupand un loc important in viata de zi cu zi. Cand cumperi sau vinzi ceva de valoare trebuie sa belesti ochii si sa respecti legea. Sigur ca birocratia si spaga ne omoara dar un pic trebuie sa fim si noi corecti. A nu se confunda colectarea fierului vechi cu retragerea din circulatie a masinilor uzate.

  2. martin stricland spune

    sa vina in sprijinul nemtenilor?!.. asta nu se va intampla prea curand, asa cum nici primarul si toti ceilalti politici nu vin in sprijinul comunitatii decat inainte si in timpul campaniei electorale.. n-ati vazut?!.. cica, se indexeaza salariile, dixit udrea, primul ministru de latex & bdsm.. si eu de ce-as plati impozit?!.. s-astepte

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate