VIDEO: Când te prinde eclipsa la volan pentru că nu ai închis bine capota

0

Un filmuleț cu o mașină căreia i s-a deschis capota în mers arată cât de periculos este să nu fii atent în momentul în care umbli la compartimentul motor și închizi capota fără să verifici dacă s-a cuplat siguranța care blochează mecanic deschiderea acesteia.

Ce este important pentru toată lumea de înțeles din această filmare este modul în care se reacționează în astfel de situații. În această filmare șoferul a procedat corect, neoprind brusc, ci progresiv.

În astfel de situații, când se deschide capota accidental în mers trebuie să nu opriți brusc mașina, ci progresiv. Frânarea bruscă poate provoca pierderea controlului mașinii și, mai mult de atât, la o trântire violentă a capotei ceea ce duce, de regulă, la deformarea ei și spargerea farurilor sau, și mai rău, la desprinderea ei de caroserie și lovirea altor participanți la trafic.

În astfel de situații trebuie să vă păstrați calmul și să nu reacționați la panică, chiar dacă capota deschisă se dă peste cap, cum se întâmplă de cele mai multe ori și sparge parbrizul.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate