Astazi, 20 octombrie începe Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor

0

În perioada 20-31 octombrie 2011 se va efectua pe întreg teritoriul României Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor (RPL), conform OG nr. 36/2007. După prima acţiune de acest gen realizată pe teritoriul ţării între anii 1859-1860, recensământul din acest an a ajuns la cea de-a XII-a ediţie.


La nivelul judeţului Neamţ toate acţiunile premergătoare recensământului sunt finalizate şi tot personalul împlicat în această activitate a intrat în posesia instrumentarului statistic, a tuturor materialelor necesare  activităţii de recenzare şi totul este  pregătit ca, începând de mâine, recenzorii să meargă pe teren. Sunt 3022 de persoane  implicate în recensământ, care au fost instruite în perioada 28 septembrie – 6 octombrie a.c..  Aceştia sunt împărţiţi în recenzori, recenzori şefi şi şefi de circumscripţii urbane. Judeţul Neamţ a fost împărţit  în 433 de secţii, conduse de câte un recenzor şef  şi sunt 2575 de sectoare, fiecare sector având câte un recenzor.

Zilnic între orele 08.00 -20.00, pe toată durata desfăşurării R.P.L, respectiv 20 -31 octombrie a.c., va fi asigurat serviciul de permanenţă  la nivelul comisiei judeţene, la Instituţia Prefectului şi la nivelul fiecărei comisii locale, la primării .

 Rog toţi nemţenii să răspundă corect şi cinstit la chestionare, să dea toate  informaţiile legate de gospodărie, de locuinţă şi clădire, de persoana lor, dar şi de celelalte persoane din familie, în eventualitatea în care acestea sunt plecate în străinătate. Cei care nu se conformează pot fi sancţionaţi, amenda ajungând până la suma de 5.000 de lei. În urma recensământului vom afla nu numai câţi români există, recensământul va informa asupra dinamicii populaţiei şi a viitorului.

Dacă sunt suspiciuni cu privire la persoanele  care se vor recomanda ca recenzori trebuie ştiut că există posibilitatea să fie verificaţi la primării. Pentru a putea fi identificat, fiecare recenzor trebuie să poarte ecuson nominalizat şi mapă cu însemne specifice ale R.P.L. Datele de pe ecuson pot fi confruntate cu cele de pe Cartea de Identitate.

Cetăţenii trebuie să ştie că interviul poate dura între 10 şi 45 de minute, în funcţie de numărul membrilor gospodăriei şi caracteristicile locuinţei. Recenzorii vor prezenta mai multe formulare, pentru fiecare persoană. Vor răspunde la întrebări toate persoanele de 15 ani şi peste. Chestionarele se vor completa personal, sub îndrumarea recenzorilor, în caz de nevoie. Pentru persoanele cu vârsta sub 15 ani, va răspunde capul gospodăriei sau unul dintre membrii maturi ai familiei.” a declarat prefectul Mihai Archip.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate