Saptamana prevenirii criminalitatii

0

În perioada 26 – 30 septembrie 2011, la nivel national se derulează cea de-a VI-a editie a “Săptămânii Prevenirii Criminalitătii”, eveniment organizat de Inspectoratul General al Politiei Române prin Institutul de Cercetare si Prevenire a Criminalitătii.

Inspectoratul de Politie al Judetului Neamt prin structurile: Compartimentul de Analiză si Prevenire a Criminalitătii, Serviciul Rutier, Serviciul Investigatii Criminale, Serviciul pentru Interventie Rapidă si Serviciul de Ordine Publică, desfăsoară activităti specifice în scopul sensibilizării populatiei cu privire la importanta prevenirii criminalitătii si necesitatea adoptării unor conduit antivictimale si antiinfractionale.


Pentru atingerea scopului, politistii în colaborare cu partenerii atrasi în cadrul Programelor prioritare nationale si locale de prevenire a criminalitătii aflate în derulare la nivelul I.P.J. Neamt, si-au propus să desfăsoare următoarele activităti:

În prima zi, 26 septembrie 2011, dedicată prevenirii infractiunilor contra patrimoniului, în intervalul orar 12.30-13.30, în fata Scolii nr. 3, din Piatra Neamt, politistii vor simula comiterea unei infractiuni de tâlhărie, cu scopul de a pregăti antiinfractional elevii si de a testa vigilenta cetătenilor, urmărind de asemenea reactia unor eventuali martori la săvârsirea acestui gen de faptă.

În ziua de 27 septembrie 2011, dedicată prevenirii delincventei juvenile, în unităti de învătământ din judetul Neamt, politistii de proximitate vor desfăsura actiuni de prevenire. Între orele 14.30 – 15.30, politistii Compartimentului de Analiză si Prevenire a Criminalitătii vor organiza o activitate educativ – preventivă, în Amfiteatrul Bibliotecii Judetene „G.T. Kirileanu”, având grup tintă elevi din clasele a XII-a de la Colegiile Nationale de Informatică si Calistrat Hogas. La această activitate vor participa si voluntari ai Compartimentului pentru ca acestia, la rândul lor, să transmită informatiile primite colegilor din unitătile de învătământ din care fac parte.


Tot la aceeasi data se vor organiza activităti având drept scop prevenirea infractiunilor de furt comise în dauna turistilor pe raza comunei Vânători, judetul Neamt.

În data de 28 septembrie 2011, zi dedicată prevenirii victimizării minorilor, politistii din cadrul structurilor de proximitate si prevenire a criminalitătii vor organiza o actiune de prevenire a absenteismului scolar si consumului de băuturi alcoolice în baruri si săli de internet din municipiul Piatra Neamt.

În data de 29 septembrie 2011, zi dedicată prevenirii violentei domestice – program local aflat în derulare la nivelul Inspectoratului de Politie al Judetului Neamt, politisti din cadrul Compartimentului de Analiză si Prevenire a Criminalitătii si ai Sectiei de Politie Rurală nr. 2 Săvinesti, în colaborare cu Serviciul de Probatiune de pe Lângă Tribunalul Neamt si Centrul Judetean de Resurse si Asistentă Educatională Neamt, vor fi prezenti în comuna Săvinesti, unde la Scoala cu clasele I – VIII nr. 2 vor avea o discutie, atât cu elevi de clasa a VII –a si a VIII-a, cât si cu părintii acestora, pe tema consecintelor juridice ale violentei intrafamiliale si implicatiile psihosociale asupra copiilor ca victime indirecte ale acestor fapte.

În data de 30 septembrie 2011, tema abordată va fi educatia rutieră. În intervalul orar 11.00 – 13.00, politistii de prevenire si cei din cadrul Serviciului Rutier vor desfăsura o activitate cu acest subiect la Amfiteatrul Bibliotecii „G.T. Kirileanu”, având grup tintă elevii a două clase din ciclul primar de la Scoala cu clasele I-VIII nr. 5 Piatra Neamt. După prezentarea politistilor, cei mici vor participa la un concurs de desene pe asfalt cu tematică rutieră, iar desenele cele mai reprezentative vor fi premiate cu orare scolare, dulciuri, pliante si insigne oferite de politisti. Copiii vor putea vedea un autoturism echipat cu aparat radar utilizat în misiuni de politistii rutieri.

IPJ Neamt

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate