Smecheriile cu terenurile din Parcul Central au deschis oportunitati pentru retrocedarea acestora in natura

5

De aproape 10 ani de zile, un pietrean se plimba prin tribunale revendicand 946 mp din Parcul Tineretului .Numele lui este Gheorghe Adrian Popa, nepotul lui Gică Popa, care pînă în 1948 a avut restaurantul Leul si Cîrnatul, de sub balustrada Curtii Domnesti pană la statuia lui Stefan Cel Mare.

Desigur ca pietreanul a ajuns pana la CEDO, dar in opinia noastra nu prea avea multe sanse de restituire a terenului in natura, pana cand cineva de la primarie a reusit sa comita o mare greseala si a trecut o parte din terenul revendicat din domeniul public in privat pentru a fi alocat construirii unei cafenele care de altfel a si starnit un mare scandal local.
Desigur ca aceasta a fost una dintre smecheriile facute de cei de la primarie , se pare fara acordul “sefului”, ceea ce a dus ulterior la revocarea acelei hotarari de consiliu si trecerea terenului inapoi din proprietatea privata in cea publica . Dar aceasta plimbare a terenului a dovedit ca el poate fi scos oricand din proprietatea publica si deci poate fi restituit in natura .
Nu stim exact cum se aplica legea la noi la Piatra Neamt, deoarece intreband cativa licentiati in drept toti au concis ca nu se poate anula o hotarare de Consiliu Local decat in instanta, dar pe partea cealalta am vazut cel putin doua boroboate jenante facute cu terenuri la primaria Piatra Neamt , boroboate care au fost abrogate tot prin hotarari de CL.
Cel putin de cascadorii rasului a fost cea din 28.01.2010 cand au dat o suprafata de teren catre o fundatie care a fost infiintata ulterior in 15.03.2010, iar cand au realizat ca au dat pamant unei entitati care nu exista au revenit si au anulat HCL-ul buclucas, iar, ca recompensa, fundatia in jurul careia se invarte un influent om politic nemtean a primt alt pamant in data de 26.03.2010, adica la cateva zile dupa ce s-a nascut oficial , ceea ce te duce cu gandul ca ori a fost o mare golanie, ori proiectul prezentat de fundatie a fost foarte performant .
Revenind la terenul din parc, in opinia noastra , datorita miscarii din public in privat si invers s-a deschis clar poarta spre retrocedarea in natura a acestei suprafete, ceea ce inseamna ca mai devreme sau mai tarziu o parte din parc va deveni proprietate privata .
Degeaba am sarit toti cu gura sa nu se faca cafenea in parc caci aceasta initiativa nefericita , se pare , a deschis de fapt poarta catre trecerea unor suprafete din parc in spre domeniul privat.
Pentru a fi cat mai clare toate aceste lucruri am luat un interviu domnului Adrian Popa , cel care revendica aceasta suprafata de pamant .

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
5 Comentarii
  1. pietreanul spune

    Dle Gaidau,esti sigur ca acum 20 de ani s-a prabusit comunismul? eu spun ca s-a inlocuit esalonul unu cu esalonul doi.Pacaleala a fost facuta nu numai de sacosele portocalii ci si de cele rosii sau galben-albastru.

  2. MIHAIL-SORIN GAIDAU spune

    La trecerea celor două decenii de la prăbușirea comunismului, românii de bună credință au constatat că au fost păcăliți de către haitele de tâlhari, înarmați cu pungi portocalii, verzi și de alte culori. În vreme ce proprietarii de drept și de bună-credință, cu un nume respectabil în acest oraș sunt prăduiți, hienele care turnau la securitate pe vremea lui Ceaușescu, și-au făcut parte din bunurile altora, autoritățile vremelnice preferând să-și bată joc cu nerușinare de cetățenii onorabili, de bătrâni, pensionari, profesori, medici, de proprietarii de drept. Locul profanatorilor este în vârful țepei lui ȚEPEȘ-Vodă!

  3. janel iosub spune

    Comentariile nu-si mai au rostul atata timp cat in fruntea urbei este Pinalti. Cate cazuri sunt dosite de ochii lumii, numai cei care sunt mai presus de lege stiu. Va veni si ziua cand acest clan mafiot va raspunde pt. toate ilegalitatile comise cu buna stiinta. Si Ceausescu credea ca este etern impreuna cu nenorocita de securitate, insa timpul a demonstrat ca nimic nu este vesnic si nici copacii nu cresc pana’n cer!

  4. popa gheorghe adrian spune

    Multumesc pe aceasta cale si domnului Iosub Robert, alaturi de ceilalti colegi care au avut curajul sa scrie despre acest subiect si sa mentina vie aceasta imagine a abuzurilor din cadrul Primariei Piatra Neamt si a Consiliului Local.

  5. Mi'e greatza de politica spune

    Persoana cu fundatia nu e cumva dulcea si delicata mamica, care isi petrecea dimineata puiul la scoala?! Pai asta ziceam si eu, domnu admin, ca doar pentru puiul ei trage sa-i faca mama un viitor, doar ca e pe munca si suferinta noastra, a oamenilor de rand. Grija ei de mama nu este umana atat timp cat nu se gandeste ca prin raul pe care-l face afecteaza viata si viitorul a mai multor copii, a copiilor nostri. Dar bine ca nu e copilul mamei, nu?

    ADMIN : Vezi , incepi sa intelegi. Aici se poate comenta de doamna politician , la poza cu copilul nu se cade .Trebuie sa invatam sa separam lucrurile .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate