Vinovata de moartea de la maternitatea din Piatra Neamt este ….. soarta

19

In noaptea in care a murit o mama in maternitatea din Piatra Neamt d-na dr. Ionescu, medicul de gardă pe obstetrică, se afla intr-o sala de operatie cu  domnul medic ginecolog Roznovanu Mihail de al carui nume nu s-a pomenit absolut deloc, desi in hartii apare ca a operat impreuna cu doamna Ionescu in acea noapte.
De ce nu ati auzit de acest nume si nimeni in presa nu a scris nimic de prezenta celui de-al treilea specialist in acea noapte? Poate pentru ca domnul Roznovanu nu este angajat al spitalului si are doar un fel de contract de garzi si nu avea ce cauta acolo in acea noapte si pe deasupra sa mai si opereze? Poate pentru ca doamna Ionescu il ajuta pe domnul Mihail  la o operatie ce mirosea a fi o afacere privata a domnului doctor si a neglijat pacientii aflati in grija ei ? Sau poate efectiv s-a uitat sa se mentioneze acest aspect nesemnificativ .


Oare domnul medic Roznovanu o fi cel despre care se scria in ziarul Ceahlaul ca il reclamase cineva cum ca  „nu este salariatul spitalului, din Roznov dar are cabinet particular în curte spitalului ” si ca  face chiuretaje cu doua sute de lei si ecografii cu cinci sute si ca „in 5 ani a venit numai cu ecograf şi astăzi are vilă în Roznov, maşină şi mobilă.” ?
Oare sa fi fost ocupat medicul de garda impreuna cu un alt medic care nu era de serviciu cu un caz privat din care sa iasa ceva venituri neimpozabile si au fost atat de absorbiti de problema incat pacienta spitalului a trecut in planul doi si a nascut cu moasa si ulterior a murit din senin ?
Nu credem ca e posibil sa fi fost asa si nimeni sa nu se fi sesizat si totul sa se musamalizeze. E vorba totusi de viata unei fiinte umane . Cred ca ne punem  intrebari inutile si asemenea orori in care sa prioritizezi pacientii in functie de mita primita nu se poate intampla in Piatra Neamt .
Raspunsul „natural” la intrebarile noastre este ca domnul medic Roznovanu se afla intamplator si total voluntar in spital , ocazie cu care a operat nonprofit o pacienta cu care nu avea nicio legatura si niciun interes financiar, iar medicul de garda , doamna Ionescu , total dezinteresata a permis accesul in sala de operatie a domnului medic . Totul s-a desfasurat conform protocoalelor si nu a existat nici un interes material sau de alta natura in prioritizarea cazurilor  in afara de interesul medical, iar cine spune ca daca nu dai bani poti sa mori cu zile in Piatra Neamt sau ca operatiile de cezariana se platesc este rau intentionat si vrea sa strice imaginea medicilor si a spitalului .
Din cate am inteles moasa a sesizat ca femeia moare si, depasita de situatie, a chemat pe doamna  dr. Ionescu si pe doamna dr.  Margina care la randul lor au avut nevoie de ajutor si au chemat un medic de la terapie intensiva si un cardiolog si cu toti s-au simtit depasiti de situatie si a venit doamna dr. Vintea care si-a asumat niste decizii  dar din pacate prea tarziu , problema trecand dincolo de competentele medicale si necesitand prezenta unui preot .
Totusi vor ramane 2 intrebari:
1.Daca medicul de garda nu era ocupat cu operatia la care participa nonprofit domnul Roznovanu , ar fi avut timp sa asiste la nastere femeia care a murit ?
2.Stim ca in acea noapte coincidenta face ca era de serviciu si doamna dr.  Eliza Margină, cea care supraveghease in perioada prenatala femeia care a decedat fara sa observe nici o problema medicala. Oare ce facea acest medic in timp ce pacienta ei care-i daduse bani pentru consultatiile prenatale private  nastea cu moasa  ?
Oricum nu mai conteaza, nu? Femeia e moarta si nimeni nu este vinovat.

Iosub Robert

Nu comentam mai mult aceasta situatie din respect pentru actuala conducere a institutiei care incearca sa faca imposibilul si din respect pentru imaginea tuturor cadrelor medicale care respecta juramantul lui Hippocrate. Oricum, sa nu creada nimeni ca daca povestea nu a fost spusa in intregime in presa ea nu este cunoscuta in amanunt de foarte multi oameni.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
19 Comentarii
  1. jeny spune

    Si eu lucrez in sistem, dar chiar daca banii sunt putini si problemele sunt multe, nimic si nimeni nu imi da dreptul sa neglijez un pacient.Trebuie sa imi fac datoria indiferent daca primesc sau nu un multumesc! Iar daca uneori mi s-a oferit o floare sau o ciocolata eu am fost cea care am spus multumesc.Mi se pare de neconceput sa pretind ceva pentru a face ce trebuie sa fac conform atributiilor mele. Stiu ca sunt destui care fac asta si ma doare, ma doare nepasarea dar daca zici ceva toti se uita la tine ca la o ciudatenie sau ca la nebuni.Sa zic ca in primul rand medicii sunt vinovati, pentru ca ei sunt primii care pretind? Apoi daca restul personalului e oricum mai prost platit, de ce sa nu pretinda? Si atunci te trezesti ca trebuie sa dai la toti, de la doctor pana la liftier!

  2. Radu Nastasă spune

    Cătălina, găsești la mine pe site conferința de presă. Acolo s-a spus altceva…

  3. catalina spune

    dr. ionesci si dr. roznovanu au avut o interventie in acea seara,ce-i drept,dar cu 3 ore inainte de fatidica intamplare.

  4. catalina spune

    pacienta stia ca doctorul ei curant era de garda si a refuzat sa fie anuntata.deci,d-na dr. margina nu are nici o vina.de ce nu a dorit pacienta ca d-na dr. margina sa fie anuntata?

  5. dihorul spune

    @Elena; Pai daca e”privat la stat” e si pentru ca sunt tracasati de catre cei din conducere, scuze dar mai mult nu pot pentru ca sa spun, ma-ntelegi?

  6. Dihoritza spune

    Dihore shezi bland ca ne vedem acasa la scorbura .
    Eu vroiam sa intreb ce s-a intamplat cu acel copil ca nu am mai auzit nimic de el ?

  7. AVOCAT spune

    Mare noroc s-a abatut peste capetele medicilor ginecologi din acea noapte .
    Doamne fereste daca femeia avea o ruda mai razboinica cu inclinatii chilatiene .
    Ascultati ce prezic eu astazi 07 Septembrie 2011 . In foarte scurt timp un cadru medical din preafrumosul si preaonestul nostru spital va fi victima unei grave agresiuni provocata de un apartinator disperat .
    Aroganta si smecheria cadrelor medicale nemtene va deschide drumul catre o agresiune regretabila si total spontana .
    E doar o chestiune de timp .

  8. dihorul spune

    @Dihoritza. Nevastaaaaaa! unde umbli, te caut de o saptamana, te pomenesti ca esti la Maternitate si eu nu stiu, ai grija de puisorii nostri, te iubesc, pa!

  9. Elena spune

    Pt dihorul… da, poate ca bat eu campii cu gratie si doar mi se pare ca in Piatra Neamt serviciile medicale sunt de joasa speta, dar extrem de piperate cand vine vorba de bani. Insa faptul ca cei care sunt la conducerea spitalului sunt incompetenti nu scuza incompetenta si durerea in fund a celorlalte cadre medicale. Nu generalizez, dar am fost si eu la doamna dr. care a urmarit sarcina mamicii moarte si m-am lamurit. „Incompetenta” unui director la spital nu scuza incompetenta unui medic in cabinetul privat. Deci scuza ta dihore e de toata jena. Un medic bun e un medic bun, indiferent cine e sef la spital. Hai, pa!

  10. Dihoritza spune

    Dihorule lasa in pace femeie incearca si ea saraca sa bage gunoiul sub presh de nu o sa mai poata deschide usa de cat o sa se inalte preshu.

  11. dihorul spune

    Coana Leano, bati campii cu gratie; cand numesti pe una de la inghetata director de spital si pe unul de la cai director la casa de asigurari de sanatate, e greu sa-ti mai faci meseria de medic. Politica ne omoara.

  12. Elena spune

    Niciodata nu o sa vedem cazuri in care un medic sa isi arate cu degetul colegul de breasla. Cel putin nu la spitalul din Piatra Neamt. Toti medicii fac smecherii de genul asta prin spital si nu se uita la tine decat daca le dai bani sau ii vizitezi periodic la cabinetul particular. Macar daca ar fi ceva de capul lor si si-ar face meseria ca la carte. Adica sa iesi viu din spital, nu cu picioarele inainte. Sunt si eu o viitoare mama si va spun ca sunt profund dezamagita de serviicile medicale din Piatra Neamt, atat cele de stat, cat si de cele private. Ma gandesc foarte serios sa imi monitorizez sarcina si sa nasc la o clinica privata din Iasi. Acolo dai un ban, dar esti tratat cu respect. Aici, in Piatra Neamt dai un ban si mori cu zile. Niste nenorociti! Si mai au tupeul sa musamalizeze!

  13. din sistem spune

    Este foarte greu sa lucrezi intr-un sistem de sanatate in care iei un salariu de mizerie iar tentatiile de a face interventii private din care sa castigi un ban sa iti intretii familie este foarte mare .
    E usor sa condamni daca nu stii in ce conditii materiale se desfasoara activitatea in spital.

  14. Carcotas spune

    Am un hamster care sta sa fete . Cum trebuie sa procedez ca sa pot veni eu si cu veterinarul meu sa cerem voie la o sala de operatie de la spitalul din PN ca daca e voie ar fi bine ?

  15. Ana Mares spune

    Roznovanu a avut facuta o sectie intreaga de ginecologie la fostul Spital de la Roznov si acea sectie nu avea nici o autorizatie era smecherie de la un capat la altul .
    Nici acum Roznovanu nu lucreaza nicaieri , are doar un fel de contract de garzi ca sa poata sa aiba acces la sala de operarie din spital .
    Poate o sa il intrebe cineva candva pe undeva de unde are el averea ca in acte e moritor de foame .

  16. C.M. spune

    Aveti dreptate am cautat peste tot in presa si nimeni nu spune nimic de al treilea ginecolog prezent in acea noapte acolo si nici nu va spune ca ala nu era angajat al spitalului .
    ASTA E PENAL = PUSCARIE !!!

  17. AndiV spune

    Unde esti tu Falau ca mai e nevoie de cativa ca tine prin oras ?

  18. AVOCAT spune

    Sa zicem ca Ionescu era la facut ciubucuri cu Roznovanu dar Margina de ce nu o intreaba nimeni nimic , pentru ca e sotia medicului de la clubul Ceahlaul ?

  19. Țilică spune

    Nimeni de la Consiliul Județean nu se simte responsabil? hmm…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate